Austria prokuratuur kardab, et dopinguga patustanud Eesti suusatajad ei ilmu kohtuistungiks kohale (1)

Postimees Sport
Copy
Andreas Veerpalu kohtuistung peaks toimuma 15. oktoobril.
Andreas Veerpalu kohtuistung peaks toimuma 15. oktoobril. Foto: Tairo Lutter

Spordipettuse tõttu Austrias süüdistuse saanud suusatajad Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv ning treener Andrus Veerpalu kohtuasjas on palju segaseid asjaolusid.

Innsbrucki prokuratuuri esindaja Thomas Willam ütles väljaandele Tiroler Tageszeitung, et nad pidid eelkõige ise aktiivsust üles näitama. «Eestlastel puudus [kriminaalmenetluse vastu] huvi. Seega otsustasime ise õigluse jalule seada,» märkis William.

See on ka osati mõistetav, sest erinevalt Austriast pole spordipettus Eestis kuritegu. 

Praegu on teada, et Andreas Veerpalu kohtuistung peaks toimuma 8. oktoobril. Andrus Veerpalu ja Tammjärve osas pole kuupäeva veel paika pandud. Olukorra muudab veelgi huvitavamaks see, et austerlaste arvates ei pruugi eestlased end näole anda. Praegusel ajal on muuhulgas hea pugeda koroonaviirusest tekkinud reisipiirangute taha.

«Meil on suuri raskusi süüaluste tabamisega. Halvimal juhul peame nad tagaotsitavaks kuulutama,» märkis William. «Kui nad kohtusse ilmuda ei kavatse, peavad eestlased kriminaaluurimise üle võtma.»

Austrias võib spordikelmuse eest karistada kuni kolmeaastase vangistusega. Williami arvates pääseks eestlased vägagi tõenäoliselt aga rahatrahviga, sest tegemist on esimese rikkumisega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles