Maik-Kalev Kotsar siirdus Saksamaa kõrgliigaklubisse

Toimetas Ville Arike
Copy
Maik-Kalev Kotsar eelmisel hooajal Lõuna-Carolina ülikooli eest mängimas.
Maik-Kalev Kotsar eelmisel hooajal Lõuna-Carolina ülikooli eest mängimas. Foto: Brian Mcwalters/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USAs ülikooli lõpetanud Eesti korvpallikoondislane Maik-Kalev Kotsar leidis töökoha Saksamaal, siirdudes sealse kõrgliigaklubi Hamburgi Towersi ridadesse.

Towersi koduleht alustas Kotsari liitumise uudist peatreener Pedro Callesi tsitaadiga: «Ta on «näljane mängija».»

Kui vaadata Kotsari mõõtusid, saab terminit «näljane» kasutada ka sõna otseses mõttes, jätkas koduleht. Ta kaalub 211 cm pikkuse juures 122 kilogrammi, tuleb USA üliõpilasliigas mängivast Lõuna-Carolina Gamecocksist ning peaks eeloleval hooajal ka Bundesligas märgi maha panema.

«Towers otsis tugevat kaitsemängijat. Seetõttu nägin siin head võimalust suurema rolli saamiseks,» ütles 23-aastane Kotsar klubi kodulehele. «Eelistan tsentri positsiooni, kuid suudan tegutseda ka suure ääre positsioonil kiiremate ja atleetikemate mängijate vastu. Kui läksin ülikooli, kaalusin umbes 90 kilo. Lisandunud on 30 kilogrammi, samas on rasvakogus vähenenud, minu kiirus on säilinud ja seetõttu suudan katete vastu tegutsedes mängida ka tagameeste vastu. Annan endast kõik selleks, et meeskond võidaks.»

Oma panuse suudab Kotsar anda ka rünnakul, ta on võimeline mängima nii selg kui ka nägu korvi poole. Viimasel ülikooliaastal kogus ta mängus keskmiselt 30,5 minutiga 11,2 punkti, 6,3 lauapalli, 2,3 korvisöötu, 1,5 vaheltlõiget ja 1,1 kulpi.

Towersis hakkab Kotsar kandma särki numbriga 11. Koduleht lisab, et Kotsar osales Eesti koondisega 2018. aasta 3x3 korvpalli MMil.

Treener Calles: «Maik toob palju energiat ja teab, kuidas meeskonda kõrgel tasemel mängus aidata.»

Towers tõusis Saksamaa kõrgliigasse eelmisel suvel. Debüüthooajal võideti 20 mängust kõigest 3, kuid koroonapandeemia tõttu säilitasid kõik meeskonna liigakoha.

Towersi nimekaim uueks hooajaks värvatud mängija on 33-aastane tagamees Bryce Taylor, kes aastaid teeninud leiba Saksamaa tippklubides Berliini Albas, Müncheni Bayernis ja Bambergis. Ta tuli 2014. aastal Bayerniga Saksamaa meistriks ning on neljal korral valitud liiga all-star koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles