Raul Must: olümpiakoht peaks olema käes

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Toomas Huik


«Lång on väga palju stabiilsem, oskab hästi palli mängus hoida,» nentis meie sulgpalli esireketi Raul Musta treener Mart Siliksaar pärast eile Tallinnas peetud rahvusvahelise sulgpalliturniiri Yonex International finaali.


Must pidi aastase vahega taas vanale rivaalile Ville Långile alla vanduma. Esimeses setis lausa 8:21. Teine kulges mõnevõrra tasavägisemalt, ent seisult 13:13 lagunes Musta mäng ja soomlane sai, mis tahtis – teise seti võitis Lång 21:15. «Raulil oli lihtsaid vigu liiga palju, vastane neid ei teinud,» kommenteeris treener, «ju siis ei ole Raul täna veel valmis maailma absoluutsele tipptasemele vastu hakkama, mida Lång kindlasti on.»

«See mees, kui tahab, võib palli tuhat lööki ilma veata mängus hoida,» lisas ta.

Otse Malaisiast treeninglaagrist Tallinna tulnud Must sai küll lõunamaal kerged tõvenähud külge, väikse kõhuhäda sealsest söögist ja külmetuse hotellis huugavatest konditsioneeridest, ent kodumaale jõudes tundis mees ennast hästi.

Edukas põhiturniir

Turniiril neljanda paigutuse saanud Must läbis põhiturniiri kohtumised kindla eduga. Eesti meestest ainukesena põhiturniirile pääsenud Must sai avakohtumises kindla 2:0 (21:13  21:16) võidu prantslase Thomas Rouxeli üle. Teise kohtumise soomlase Eetu Heinoga võitis ta samuti 2:0 (21:15 ja 21:18). Ka veerandfinaal Hollandit esindava Saber Afifi vastu läks kindlalt eestlase juhtimisel 2:0 (21:15; 21:18).

Poolfinaalis juhtus see, mida sulgpallis väga tihti ette ei tule. Mäng kujunes ülidramaatiliseks. Esimese seti iirlase Scott Evansi vastu Must kaotas 14:21, teise seti võitis 21:19, kolmandas setis loobus iirlane seisul 11:2 edasisest võistlusest. Nii sai publik ühe teise spordiala termineid kasutades näha sulgpallis nokdauni, kui mitte nokauti.

Finaal esimese paigutusega Ville Långi vastu läks aga aia taha.  Revanši loodab Must võtta aprillis Soome lahtistel.

«Lång sai kiiremini mängu kätte,» sõnas Must, «mul on tihtipeale see häda, et ma ei saa mängu alguses aru, mida ma tegema pean.»

«Tunnen, et keskklassi sportlasest teha väljahüpe maailma tippu on veel raske,» selgitas eestlane, «ei tule kõik nii kergelt kätte, kui ehk arvatakse.»

Tõsi, treeninglaagri tempo aitas Musta Tallinnas esimestes mängudes väga hästi: «Nagu lust oli jalas, aga mida mäng edasi, seda enam tunne ära läks.»

Finaali kohta ütles Must, et teise geimi keskel leidis ta end korraks, samas on Långi näol tegu just tema jaoks keerulise vastasega. «Mul ei ole sellist väga tugevat lööki, millega ma punkti tooks, olen pigem palli mängus hoidja» võrdles ta. «Kui Ville on füüsiliselt hea, on mul raske leida tema vastu rohtu.»

Must ihkab kiired vastaseid

Samas leidis Must, et treeningpartnerina poleks Lång talle piisavalt arendav. «Parem lahendus oleks saada kiireid vastaseid Aasiast,» ütles ta, «Ville on mängustiililt küll ainulaadne, ent kui tema vastu pidevalt aerutada, jääd ise aeglaseks.»

Põhimõtteliselt võib Must kindel olla, et Londoni olümpiapilet on käes. Järgmise nädala reedel siirdub ta Rootsi ühele väga tugevale turniirile, kus loodab ka vähemalt finaali jõuda. Järgnevad Eesti meistrivõistlused, Bundesliga ja võistkondlikud meistrivõistlused Hollandis.

«Need, kes minu taga on, mind enam ei püüa,» selgitas Must olümpiale pääsemise võimalusi. «Kui nimekiri praegu lukku pandaks, olen ma viimane või eelviimane, kes sisse pääseb.»  

Musta sõnul on ta kaotanud viimasel ajal palju tasavägiseid mänge, ent enne Londonit on ees veel palju võistlusi, sh EM, mis annab olümpiaks väga häid punkte. «Ma ei näe olümpiaga seoses probleeme, mis muidugi ei tähenda, et ma võiks käed tasku panna ja üldse mitte võistelda,» möönis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles