Barcelona käilakuju hävitavast kaotusest: kui vaja olen esimene, kes lahkub

Postimees Sport
Copy
Gerard Pique pärast kaotusest Müncheni Bayernile.
Gerard Pique pärast kaotusest Müncheni Bayernile. Foto: RAFAEL MARCHANTE/AFP

Meistrite liiga veerandfinaalis Müncheni Bayerni käest 2:8 lüüa saanud Barcelona mängijad tunnevad hävingu pärast piinlikust. Klubi üks alustalasid Gerard Pique lubas lausa meeskonnast lahkuda, kui see asjade käiku parandab.

«See oli õudne mäng. Katastroof. Õige sõna on häbistav. Niimoodi ei saa mängida,» oli Pique lühikommentaar mängule.

33-aastane katalaan rääkis hetkeseisust detailsemalt: «See ei juhtunud meiega esimest, teist ega kolmandat korda. Need on olnud valusad õppetunnid, aga loodan, et sellest tuleb midagi head välja. Vigadest tuleb õppida. Klubi vajab muutusi.

Ma ei räägi treenerist või mängijatest. Ma ei taha kellegi suunas näpuga näidata, klubi vaja struktuurilisi uuendusi. Ei ole olemas asendamatuid inimesi. Kui meile on juurde vaja noort verd ja mängudünaamika peab muutuma, siis ma olen esimene mängija, kes lahkub, sest oleme madalpunktis,» oli hispaanlase valus, kuid õiglane hinnang olukorrale.

Bayerni mängijad olid pärast Kataloonia suurklubi purustamist eufoorias. Barcelona vastu ühe värava löönud Joshua Kimmich ei suutnud sellist väravatesadu uskuda. «See oli jõhker. Sellest on raske aru saada.» Kui Kimmichilt küsiti, kas ta tunneb Messile kaasa oli tema vastu lühike: «ei.»

Üks Müncheni Bayerni alustalasid ja ajaloolises mängus kaks väravat löönud Thomas Müller kiitis eriti energilist avapoolaega. «Oli eriline õhtu. Tahtsime kohe algusest vastast domineerida. Meil oli suurepärane esimene poolaeg. Kontrollisime mängu jõuliselt. Täna saame magama minna naeratus näol.»

Müncheni Bayerni vastaseks poolfinaalis on Manchester City või Lyon. Inglismaa ja Prantsusmaa klubi veerandfinaal toimub laupäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles