Norralaste igipõline rivaal võib hooaja vahele jätta

Karl Mihkel Eller
Copy
Šveitsis toimunud MK-etapi finišiheitlus norralase Johannes Hösflot Kläbo (vasakul), venelase Gleb Retivõhhi (keskel) ja Federico Pellegrino vahel.
Šveitsis toimunud MK-etapi finišiheitlus norralase Johannes Hösflot Kläbo (vasakul), venelase Gleb Retivõhhi (keskel) ja Federico Pellegrino vahel. Foto: URS FLUEELER/EPA

Murdmaasuusataja Federico Pellegrino vigastas põlvekõõlust ja saab tavapärasesse treeninigrütmi naasta parimal juhul alles kahe kuu pärast. Itaallane annab mõista, et võib tuleviku nimel algava hooaja vahele jätta.

Üks väheseid mitteskandinaavlasi, kes on viimastel hooaegadel murdmaasuusatamise tiitlivõistlustel ning maailmakarikasarjas kulda ja karda noppinud on 29-aastane itaallane Federico Pellegrino.

«Oluline on vigastusest korralikult ja täielikult paraneda,» ütles itaallane Norra rahvusringhäälingule antud intervjuus. Pellegrini võtab taastumist täie tõsidusega ja andis mõista, et järgmised kaheksa nädalat on põlvekõõluse vigastusest taastumise määrava tähtsusega. «Säärased vigastused kipuvad hiljem tagasi tulema.»

«Minu peamine eesmärk on 2022. aasta Pekingi olümpia. Selle nimel olen valmis pool või isegi terve järgmise hooaja vahele jätma.»

2017. aasta sprindi maailmameister on olnud norralase Johannes Hösflot Kläbo kange konkurent ja lõpetas aastatel 2015-2019 MK-sarja sprindiarvestuse esikolmikus. Eelmisel talvel jäi ta aga neljandaks ja oli parim mittenorralane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Federico Pellegrino ??? (@chiccopelle) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles