Suusaliit palub Otepää MK-etapiks valitsuselt erandit, et 19 sportlast pääseksid karantiinist (1)

Postimees Sport
Copy
Rullsuusatamine. Pilt on illustratiivne.
Rullsuusatamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

13. augustil laekus kultuuriministeeriumile kiri Eesti Suusaliidult, kus palutakse teha erand sportlastele, kes tahavad osaleda järgmisel nädalavahetusel toimuval rullsuusatamise MK-etapil, kuid peavad Eestisse tulema Poola kaudu.

Postimees avaldab suusaliidu kirja täismahus ja muutmata kujul:

«Lp Kultuuriminister Tõnis Lukas

21.-23. augustil 2020 toimub Eestis esmakordselt FIS Rullsuusatamise Maailmakarika etapp. Programmis on klassika sprint Otepääl, uisudistants Tartu vallas ja klassika distantsisõit Tehvandil.

Arvestades Eesti murdmaasuusatamise praegust olukorda oleks sellise ürituse läbiviimine Eestile äärmiselt tähtis.

Seoses viiruse olukorraga maailmas ei ole osavõtvate riikide arv suur, mis võrreldes teiste suurürituste korraldamisega võimaldab korraldada üritust võimalikult turvaliselt, et vältida COVID-19 levikut.

Praeguseks on meil kindlasti osalemas sellised riigid: Läti, Leedu, Soome, Saksamaa, Norra.

Meie jaoks on praegu kõige suurem probleem vaid mõnede nn roheliste riikide võistlejad, kes Eestisse pääsemiseks peaksid läbima Poola, mille nakkuskordaja hetkel on suurem kui 16. Nendeks on 6 sakslast ja 13 slovakki.

Käesolevaga palume anda võimalus Poolat läbivatele sportlastele pääseda võistlema Eestis toimuvale Rullsuusatamise MK etapile läbimata selleks 14-päevast eneseisolatsiooni.

Nn punastest riikidest on väga suur huvi meie võistlusel osalemiseks Venemaal.

Meie eesmärgiks on nii sportlaste kui pealtvaatajate turvalisus. Oleme võistluse korraldajana ette näinud mitmeid omapoolseid reegleid, et vältida COVID-19 levikut nimetatud võistlusel ja Eestis ning valmis täiendama neid jooksvalt vastavalt viiruse levikule.»

Suusaliidu koduleht annab teada, et nädalavahetusel on võistlustulle oodata peaaegu 100 sportlast. Eestit on esindamas 21 naist ja 25 meest. Naiste seas on võistlemas näiteks Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Teiloora Ojaste ja Johanna Udras ning meeste seas stardivad teiste hulgas Marko Kilp, Raido Ränkel, Martin Himma, Henri Roos ja Kaarel Kasper Kõrge.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles