NBA ajaloo suurim paipoiss lahkus perekondliku suursündmuse tõttu mullist ja paneb kodumeeskonna raskesse seisu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mike Conley.
Mike Conley. Foto: Kevin C. Cox/AFP

Korvpalliliiga NBA klubi Utah Jazz peab play-off'i esimestes mängudes hakkama saama põhitagamängija Mike Conleyta, kes ruttas haiglasse naisele toeks. 

Conley teavitas Utah Jazzi meeskonda ja NBA juhtkonda, et peab olude sunnil lahkuma teadmata ajaks NBA «mullist» Orlandos. Seda selleks, et olla toeks oma abikaasale, kes toob ilmale nende teise lapse. 

32-aastane tagamängija on Utah Jazzi jaoks ülioluline mängumees. Tänavusel hooajal on ta keskmiselt visanud 47 kohtumisel 14,4 punkti, 3,2 lauapalli ja 4,4 korvisöötu. Nendest näitajatest veelgi tähtsamaks peetakse tema liidriomadusi. Üsna noorel Jazzi meeskonnal jäigi mitmel aastal puudu sellisest liidrist, kes suudab mängu rahulikkust tuua. 

NBA play-off 'is läheb Utah Jazz juba homme vastamisi Denver Nuggetsiga, kes lõpetas põhihooaja tugevas läänekonverentsis kolmandal kohal. Veel pole teada, millal Conley meeskonnaga liitub, kuid ta lubas kindlasti mingil hetkel Jazzi kohamängudes aidata. 

Conley on NBAs teeninud aastate jooksul paipoisi tiitli, kuna mees pole mängude ajal kunagi enesevalitsust kaotanud. Ta pole oma 13 hooaega ja 891 kohtumist kestnud karjääri jooksul kunagi teeninud ühtegi tehnilist viga. 

Tegemist on kindlasti väga haruldase rekordiga, mida võib-olla ei suudetagi enam korrata. Seda eriti praegusel ajal, kus kohtunikud karistavad mängijaid tehniliste vigadega üsna kergelt ning peaaegu igast mängust leiab protokollis säärase märke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles