US Openi endine finalist nakatus enne suurturniiri koroonaviirusesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kei Nishikori.
Kei Nishikori. Foto: Pavel Golovkin/AP

Jaapani parim meestennisist Kei Nishikori sai USA lahtiste eel halva teate, et on andnud positiivse koroonaproovi ning peab nüüd mõnda aega eneseisolatsioonis viibima. 

30-aastane Nishikori viibib hetkel treeninglaagris Floridas ning oli valmistumas USAs toimuvaks turneeks. Nüüd tuleb tal kindlasti eemale jääda Western & Southern Openilt ja kahtluse all on ka US Openil osalemine.

«Täna hommikul, kui viibisin Floridas olevas treeningkompleksis, siis tuli mul teha koroonatest ning sellel oli positiivne vastus,» sõnas endine maailma neljas number. «Kuigi pean nüüd ühest turniirist eemale jääma, siis teen kõik selleks, et kiiresti tagasi olla.»

Tegelikult soovis jaapanlane juba praegu New Yorki lennata, kus toimub enamik USA WTA ja ATP turniire. «Nüüd on see päevakorrast kadunud ning peame olema Floridas edasi,» tõdes Nishikori.

Nishikori tundis juba hommikul, et tervisega pole kõik korras ning tal olid mõned väikesed sümptomid. Seetõttu otsustaski, et peab ikkagi koroonatesti tegema, et kindel olla.

See näitab veelgi, et USAs pole sportlastel praegu kõige turvalisem viibida. Mitmed suurliigad on haigestumiste vältimiseks tekitanud n-ö «mullid». Ameerika Ühendriikides on koroonaviirusesse nakatunud 5,3 miljonit inimest ja elu kaotanud enam kui 170 000 inimest. 

Seetõttu jäävad ka USA lahtistest eemale mitmed tennisetähed. Kindlasti jäävad eemale nii meeste kui ka naiste üksikmängu tiitlikaitsjad Rafael Nadal ja Bianca Andreescu. Samuti naiste esireket Ashleigh Barty. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles