Murdmaasuusatamise maailmameister saab tänu dopingupatusele ootamatu rahasüsti

Henry Lääne
, reporter
Copy
Riitta-Liisa Roponen.
Riitta-Liisa Roponen. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Tänavu juulis selgus, et dopinguga vahele jäänud Venemaa murdmaasuusataja Julia Tšekaljova karjääri viimased 72 võistlust on tühistatud. Nii läheb ümbermängimisele ka 2015. aasta Rõbinski MK-etapi suusavahetusega sõit.

Tšekaljova lõpetas naiste 7,5 km + 7,5 km sõidu teisena, kuid pärast venelanna protokollist pudenemist tõuseb kolmandast kohast kõrgemale soomlanna Riitta-Liisa Roponen. Poodiumi kõige madalamale astmele pääseb sakslanna Stefanie Böhler.

42-aastane kolmekordne maailmameister Roponen teeninuks teise koha eest 4600 eurot auhinnaraha. Juuli lõpus oli ta Soome meediale öelnud, et usutavasti ei näe ta seda raha enam kunagi.

Roponeni abikaasa ja treener Toni Roponen võttis siiski härjal sarvist ning otsis kontakti Rahvusvahelise Suusaliidu FISiga. «Ma ei taha meie vestlustest avalikult rääkida,» ütles ta eelmisel nädalavahetusel.

Ilta-Sanomat võttis seepeale ühendust FISiga. Alaliidu esindaja Sandra Spitz vastas, et Roponenile makstakse 4600 eurot, kuid bürokraatia tõttu võib summa laekumine aega võtta.

Auhinnaraha läheb esmalt Soome Suusaliidu kontole ja sealt Roponenile. FIS saab summa tõenäoliselt kas Venemaa alaliidult või Rõbinski MK-etapi korraldajatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles