Eestis lükati kolm jalgpallikohtumist positiivse koroonaproovi tõttu edasi

Postimees Sport
Copy
Nakatunud mängijaga kokku puutunud Võru Heliose inimesed peavad 14 päeva olema isolatsioonis
Nakatunud mängijaga kokku puutunud Võru Heliose inimesed peavad 14 päeva olema isolatsioonis Foto: Võru FC Helios

 Võru FC Heliose mängija koroonaviiruse proov osutus positiivseks, mistõttu lükati edasi kolm sel nädalal toimuma pidanud Esiliiga B mängu.

Kõnealune Võru klubi mängija osales treeningul viimati 10. ja 11. augustil, mille järgselt tekkinud nohu tõttu jättis ta vahele nii treeningud kui ka 15. augustil toimunud Esiliiga B mängu. 15. augustil tehtud koroonaviiruse testi positiivne vastus tuli päev hiljem. 17. augustil tehti mängijale igaks juhuks kordustest, mille vastus tuli täna hommikul ja mis oli samuti positiivne.

«Võru Helios andis meile 16. augustil teada positiivsest koroonaviiruse testist,» ütles Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) peadirektor Tõnu Sirel. «Koheselt toimus meie kriisikomisjoni koosolek, kus lepiti kokku edasised sammud. Terviseamet märkis kõik 11. augustil Võru Heliose treeningul osalenud inimesed positiivse proovi andnud mängija kontaktseteks, mistõttu peavad nad olema 14 päeva eneseisolatsioonis. Võru klubi ja jalgpalliliit leppisid kokku, et eneseisolatsioonis on ka 10. augusti treeningul osalenud inimesed. Seetõttu lükkasime edasi 20. ja 23. augustiks planeeritud Võru Heliose Esiliiga B mängud.»

15. augustil kohtus Võru Helios Esiliiga B mängus Rakvere JK Tarvaga. Kuigi positiivse proovi andnud mängija selles kohtumises ei osalenud, otsustas jalgpalliliidu kriisikomisjon, kuhu kuulub teiste seas doktor Kaspar Rõivassepp, ettevaatusabinõuna edasi lükata ka Rakvere JK Tarva 20. augustil toimuma pidanud Esiliiga B mängu. 23. augustil oleks Tarvas ja Helios pidanud taas omavahel kohtuma.

Samuti otsustas jalgpalliliit 15. augustil Tarvas – Helios mängu teenindanud kohtunikke ja kohtunike vaatlejat ettevaatusabinõuna lähema nädala jooksul mängudele mitte määrata.

«Otsus Tarva 20. augusti mäng edasi lükata ja neid kohtunikke praegu mitte kasutada on ettevaatusabinõud. Rakvere võistkonnas ja kohtunike seas hetkeseisuga positiivse proovi andnud mängija kontaktseid ei ole, samas on mõistlik olukorda sel nädalal jälgida,» märkis Sirel.

Jalgpalliliit tegi koostöös Võru Heliosega kindlaks kõik 10. ja 11. augustil Heliose treeningutel viibinud mängijad, suhtles nii Võru kui ka Rakvere klubiga ning on valmis neid aitama, muuhulgas vajadusel edasi lükkama ka teisi mänge, sest eneseisolatsioonis on ka mõned treenerid.

«Korraldame uue nädala alguses ehk Võru Heliose mängijate eneseisolatsiooni lõppedes kõigi 10. ja 11. augusti treeningul viibinute testimise,» ütles Tõnu Sirel. Jalgpalliliidu kriisikomisjon on valmis kogunema kohe, kui asjaolud muutuvad ja/või lisandub uusi positiivse testi andnud mängijaid.

«Täname Võru Heliose klubi kiire ja asjatundliku koostöö eest, samuti saame esile tõsta positiivse proovi andnud mängija käitumist, sest ta jäi kerge haigusnähu tekkides koheselt koju. Palume kõigil mängijatel, treeneritel ja teistel klubide töötajatel olla väga tähelepanelikud ja käituda äärmiselt vastutustundlikult,» lausus jalgpalliliidu peadirektor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles