Valitsusjuht: Läti loobub Lukašenka jätkamise korral jäähoki MMi ühisest korraldamisest

Ville Arike
, reporter
Copy
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka on suur hokisõber.
Valgevene president Aljaksandr Lukašenka on suur hokisõber. Foto: Andrei Pokumeiko/AP/Scanpix

Eelmisel nädalal teatas Läti peaminister Krišjanis Karinš, et ta ei näe võimalust, kuidas riik saaks järgmisel aastal korraldada jäähoki MMi koos Valgevenega, kus võltsitakse presidendivalimiste tulemusi ja rikutakse inimõigusi. Rahvusvahelise hokiliidu (IIHF) president Rene Fasel vastas, et ettevalmistustega jätkatakse plaanipäraselt ning pole spordialaliidu asi sekkuda poliitikasse. Ent eile hoiatas Läti valitsusjuht, et kui Valgevenet mõne teise riigi vastu välja ei vahetata, kaalutakse MMi korraldamisest loobumist.

Karinš ütles eile kodumaisele agentuurile LETA, et ta ei näe võimalust, kuidas Läti saaks MMi korraldada koos Valgevenega, mille praegune poliitiline kliima on tuline ning kus toimuvad ulatuslikud protestid ja inimeste vahistamine pärast vastuolulisi presidendivalimiste tulemusi, mis jätsid võimule senise valitseja Aljaksandr Lukašenka. Karinši sõnul alustab riik IIHFiga läbirääkimisi.

«Kui rahvusvaheline alaliit keeldub ja olukord Valgevenes ei muutu, võib Läti valitsus otsustada, et ei osale 2021. aasta jäähoki MMi korraldamisel,» ütles Karinš pärast valitsuse erakorralist istungit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles