James möödus kolmikduublitega Bryantist, kuid kaotas Lakersiga esimese mängu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
LeBron James
LeBron James Foto: Mike Ehrmann/AFP

LeBron Jamesi esimene play-off'i mäng Los Angeles Lakersi särgis lõppes 93:100 kaotusega Portland Trail Blazersile.

Võitjate poolelt tegi hea esituse 30-aastane tagamängija Damian Lillard, kes tabas kuus kaugviset ning kogus 34 punkti. Play-off’iks esimese asetuse teeninud Lakersi resultatiivseim oli 28 punktiga Anthony Davis, lisaks korjas ta 11 lauapalli. James sai kirja kolmikduubli 23 punkti, 16 korvisöötu ja 17 lauapalli.

Teist hooaega Lakersis mängival Jamesil on klubi särgis kirjas 22 kolmikduublit, millega tõusis klubi kõigi aegade edetabelis kolmandaks, möödudes Kobe Bryantist, kes kogus 18 hooajaga 21 kolmikduublit. Lakersi rekord kuulub 138 kolmikduubliga Magic Johnsonile, teine on 24 kolmikduubliga Elgin Baylor.

Kaotusega alustas väljalangemismänge ka idakonverentsis esimese asetuse teeninud Milwaukee Bucks, kes jäi 110:122 alla Orlando Magicule.

Võitjate eest tegi karjääri parima play-off’i mängu Nikola Vucevic, kes viskas 35 punkti ja noppis 14 lauapalli. Eelmise hooaja MVP Giannis Antetokounmpo sai Bucksi eest kirja küll 31 silma ja 17 lauapalli, kuid ei suutnud kohtumise viimasel 11 minutil väljakult tabada ühtegi viset.

See on esimene kord üle 17 aasta, kui mõlemas konverentsis esimese asetuse teeninud meeskonnad said play-off’i avamängus kaheksandalt asetuselt lüüa.

Teistes mängudes alistas Houston Rockets 123:108 Oklahoma City Thunderi ning Miami Heat oli 113:101 parem Indiana Pacersist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles