Lõuna-Eesti ralli muudab Rõuge rattamaratoni ajakava ja võistlustrassi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
21. Rõuge rattamaratoni start.
21. Rõuge rattamaratoni start. Foto: Bosch Eesti maastikurattasari

Seoses pühapäeval, 23. augustil samaaegselt samas piirkonnas toimuva Lõuna-Eesti Ralliga on 22. Rõuge rattamaratoni ajakava tavapärasest erinev. Kolme distantsi stardid toimuvad umbes üks tund hiljem kui tavaliselt, et vältida ralliautode ja ratturite trasside ristumist.

«Kevadisest Covid-19 viirusest tingitud eriolukord ja piirangud lükkasid meie võistluskalendri väga tihedaks, mistõttu toimub Rõuge rattamaraton Lõuna-Eesti ralliga samal päeval ja piirkonnas ehk põhimõtteliselt käib ralli ümber meie,» selgitas rattavõistluse peakorraldaja Ivar Tupp.

Tupp lisas, et antud olukorra tõttu on pidanud korraldusmeeskond küll radasid muutma, kuid maratoniks ollakse igati valmis ning elevusega oodatakse pühapäeva. «Rajad muutusid tunduvalt lühemaks, kuna oleme sunnitud need üpriski kitsa ala sisse ära mahutama. Näiteks peab XXL-rajal läbime ühte kahekilomeetrist lõiku kolm korda - kõigepealt ühte pidi, siis teist pidi ja siis vahetult enne lõppu korra veel,»  kirjeldas peakorraldaja, lisades, et rajad on siiski väga põnevad ning pakuvad ratturitele palju väljakutseid.

Tihe koostöö rallimeeskonnaga

Pühapäevasel maratonil saavad ratturid end proovile panna kolmel erineval distantsil: 62kilomeetrisel XXL-sõidul, põhisõidul, kus tuleb läbida 46 kilomeetrit ning 18kilomeetrisel noorte- ja matkasõidul. Lisaks toimuvad ka vastavalt vanuseklassile lastesõidud.

Peakorraldaja sõnul toimus 16. augustil ka avatud rada ehk ratturid käisid võistlusrajaga tutvumas ning tagasiside oli väga positiivne. «Rajad on igati valmis ja kõik toimib kenasti. Samuti on maraton Terviseametiga kooskõlastatud ning oleme pidevas suhtluses autoralli korraldusmeeskonnaga ja teeme tihedat koostööd, et kõik sujuks. Loodame ka autoralli pealtvaatajate mõistvale suhtumisele,» lisas Tupp.

Maratonile on tänaseks registreerunud juba üle 700 ratturi, sealhulgas on stardinimekirja end üles andnud üldarvestuse valitsev liider Gert Jõeäär ja Martin Loo, naistest läheb soosikuna rajale värske Eesti temposõidu meister ja ka maastikumaratoni selle aasta Eesti meister Mari-Liis Mõttus, samuti sarja liider Janelle Uibokand.

Võistlusele saab eelregistreerida kuni 19. augusti keskööni veebilehel www.rattamaratonid.ee. Võistluspäeval saab ennast kohapeal kirja panna kuni 15 minutit enne vastava distantsi starti.

Ajakava:

  • 12.30 – XXL sõidu 62 km start
  • 13.15 – 46 km põhisõidu start
  • 13.30 – 18 km noorte- ja matkasõidu start
  • 13.35 – lastesõitude start
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles