Eesti kurlingukoondist hakkab juhendama USA olümpiakullale viinud treener

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill tööhoos.
Marie Turmann ja Harri Lill tööhoos. Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti Curlingu Liit sõlmis algavaks hooajaks lepingu tipptasemel kurlingutreeneri Derek Browniga, kelle juhendamisel võitis Ameerika Ühendriikide meeskond 2018. aasta taliolümpiamängudel kuldmedali.

Derek Brown hakkab sel hooajal toetama Eesti esindusvõistkondade ettevalmistust hooaja tiitlivõistlusteks. «Sel hooajal jagatakse 2022. aasta Pekingi taliolümpiamängude kvalifikatsioonipunktid ning Eesti segapaariskurlingu võistkonnal ja meie ratastoolikurlingu esindusel on reaalsed võimalused teha Eesti kurlingu ajaloos järgmine samm - jõuda olümpiajääle. Loodan, et tipptreeneri juhendamisel jõuavad meie mängijad oma karjääri tippvormi,» sõnas Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Välistreeneri palkamine on saanud teoks eelkõige tänu Eesti Olümpiakomitee treeneritoetusele ja Kultuuriministeeriumile. Rahvusvahelise kogemusega treeneri leidmiseks korraldas Eesti Curlingu Liit rahvusvahelise konkursi ning Brown valiti 16 tugeva kandidaadi hulgast. Brown hakkab hooaja jooksul külastama Tallinna igakuiselt, keskendudes eelkõige Eesti esindusvõistkondadele, kuid tema treeningutest on võimalik osa võtta ka teistel Eesti mängijatel ja võistkondadel.

Browni treenerikarjäär algas 2000. aastal ning tema juhendamisel on treeninud Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide olümpiakoondised. Browni karjääri senine tipphetk on kahtlemata 2018. aastal võidetud kuldmedal USA kurlingumeeskonna juhendajana. 2016. aastal võitis USA Browni juhendamisel hooaja jooksul viis medalit – rohkem, kui ükski teine riik kurlinguhooajal.

«Minu eesmärk on ühendada minu teadmised, oskused ja kogemused, inspireerides sportlasi, et nad saavutaks oma eesmärgi ja mängiks maailmatasemel kurlingut. Koostöös valmistume ette eelseisvateks tiitlivõistlusteks Euroopas ja maailmas ning muidugi ka eelseisvateks olümpiamängudeks,» sõnas Brown. 

Treener aitab ka Eesti ratastoolikurlingu võistkonda, kelle eesmärgiks on kvalifitseeruda paraolümpiamängudele. «On väga hea meel, et Eesti Curlingu Liit on leidnud võimaluse panustada tavaspordi kõrval ka parasporti arengusse. Loodame, et koostöö väga tugeva treeneriga aitab meil saavutada olulist arenguhüpet,» kommenteeris Eesti ratastoolikurlingu võistkonna liige Signe Falkenberg.

Eesti kurlinguvõistkondadega jätkab tööd ka Nicole Strausak, kelle juhendamisel sai Eesti naiskond Euroopa meistrivõistluste A-divisjonis 8. koha ning segapaariskurlingu võistkond Turmann/Lill tuli 2019. aasta segapaari maailmameistrivõistlustel 5. kohale.

Eesti kurling alustab tänavu 20. hooaega. Käesoleva hooaja tippsündmusteks kujunevad segapaaride kurlingu maailmameistrivõistlused, kus Eestil on võimalik pääseda olümpiamängudele. Võitlust paraolümpiamängude punktide eest jätkab sel hooajal ka Eesti ratastoolikurlingu võistkond. Eestis saab kurlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis ning kurlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles