Ujumisliidul polnud Eesti meistrivõistluste võimalikust koroonajuhtumist aimugi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Ujumise Eesti meistrivõistlused peeti augusti alguses Aura veekeskuses.
Ujumise Eesti meistrivõistlused peeti augusti alguses Aura veekeskuses. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Viimasel ööpäeval lisandus Eesti koroonastatistikasse 20 positiivset testi. Terviseameti andmetel võis üks perekondlik kolle (5 haiget) alguse saada Eesti ujumise meistrivõistlustelt, mis peeti kahe nädala eest Tartus Aura veekeskuses.

Uudisest, et keegi võis Eesti meistrivõistlustelt saada koroonaviiruse, kuulis ujumisliit alles täna. «Eesti Ujumisliitu, võistluste korraldajat ega Aura keskust pole juhtumist eraldi teavitatud,» kirjutas alaliit Facebooki.

«Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht kinnitas täna, et kuigi nakatunud isik viibis millalgi võistluste toimumise nelja päeva jooksul Aura keskuses, siis nad ei avalda, kas tegu oli sportlase, treeneri või mõne muu isikuga, samuti puudub teadmine, et nakatumine toimus just Aura keskuses. Nakatunu lähikontaktsetega on Terviseameti kinnitusel ühendust võetud,» jätkas alaliit.

Ujumisliidu teada pole keegi võistlustel osalenutest positiivset kroonaproovi andnud. Samuti pole Aura kesksuses ilmnenud täiendavaid nakatumisi. Et võistlustest on möödas juba 14 päeva, peaksid haiguse sümptomid olema avaldanud.

«Seega hetkel muretsemiseks põhjust ei ole, küll aga soovitame jälgida oma tervist tavapärasel moel ja võimalike sümptomite esinedes kontakteeruda oma perearstiga,» andis alaliit võistlustel viibinutele soovituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles