Otepää rullsuusa MK-etapil lööb kaasa pea sada sportlast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rullsuusatamine. Pilt on illustratiivne.
Rullsuusatamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalavahetusel toimub Lõuna-Eestis paraleelselt ralliga ka rahvusvaheline rullsuusa MK-etapp. 

Otepääl Tehvandi Spordikeskuses ja Tartu linnas toimuvale etapile on üles andnud ennast kokku ligemale 100 sportlast, kellest 45 on eestlased. 

Võistlusel osalemisest on teada Norra, Saksamaa, Soome, Leedu, Eesti, Austraalia ja Läti. Kokku on stardis terve nädalavahetuse jooksul pea 100 sportlast. Kahjuks on loobuma pidanud võistlemisest kümme Sloveenia sportlast, sest nende marsruut oleks läbinud Poolat ning see oleks tähendanud neile kahe nädala pikkust karantiini.

Eestit on esindamas 21 naist ja 25 meest. Naiste seas on võistlemas näiteks Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Teiloora Ojaste ja Johanna Udras ning meeste seas stardivad teiste hulgas ka Marko Kilp, Raido Ränkel, Martin Himma, Henri Roos, Kaarel Kasper Kõrge.

Rullsuusa maailmakarikasarja etappi on Eestis korraldatud alates juuli lõpust. Võistluste korralduskomitee on avaldanud täpse võistlusprogrammi kui ka -rajad mõlemas võistluspaigas. Kolme võistluspäeva jooksul stardivad sportlased klassikasprindis ja vabatehnika mass stardis. Veel ootab naisi ees Tehvandi Spordikeskuse rulliradadel klassika 10 km ja meestel 15 km sõit. 

Võistluste korralduskomitee juht Kristjan Külm sõnab: «Korralduslikult on kõik eeskujulik. Võistlusrajad on ette valmistatud ning töö on siiani sujunud kenasti.» 

Täna, Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeval, kogunesid seitsme riigi sportlased Tehvandi Spordikeskuse rulliradadele ametlikele treeningutele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles