Küpros: Eesti vollemeeste järgmine kuum sihtpunkt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kevin Saar.
Kevin Saar. Foto: Mailiis Ollino

Küprose võrkpalli kõrgliigas näeb järgmisel hooajal kaht Eesti koondiseski karastunud meest. Kui diagonaalründaja Taavi Nõmmistu tõmbab uuel hooajal selga üheksakordse riigi meistri Famagusta Nea Salamise särgi, siis nurgaründaja Kevin Saar pallib tuleval hooajala APOELi ridades. 

Kui tunamullu tuli APOEL Küporosel pronksile, siis mullu hoiti riigi kõrgliigas kuuendakt kohta (kaheksast) kui koroonaviirus vollehooaja saareriigis seiskas. Klubi hiilgeajad jäävad 1970ndate lõppu ja 80ndate algusesse, kui tuldi kokku 11 korral riigi meistriks. 

Pärast eelmist majanduskriisi pakkis klubi aga kolmeks aastaks asjad kokku ning võistkond taasloodi uuesti alles 2012-13 hooajal. 

APOELi võistkond alustab uueks hooajaks põhja ladumisega esmaspäeval 24. augustil. Tuttavamatest meestest saab Saar klubis suhelda lätlase Janis Jansonsiga, kes seoses koondisekohustustega liitub võistkonnaga aga alles septembri keskel. 

Viimase hooaja veetis Saaremaalt pärit Saar Prantsusmaa esiliigas Saint-Quentin Volley ridades, enne seda on ta pallinud veel Šveitsis Luzernis ning kodumaal Võru, Rakvere ja Pärnu VK-des. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles