Eesti noored korvpallurid pistsid Balti matši avamängus Leedu kotti

Postimees Sport
Copy
U15 koondislased Stefan Vaaks (vasakul) ja Erik Makke.
U15 koondislased Stefan Vaaks (vasakul) ja Erik Makke. Foto: Siim Semiskar / basket.ee

Eesti U15 vanuseklassi noormeeste korvpallikoondis alustas kodust Balti matši 79:75 võiduga Leedu eakaaslaste üle.

Leedu võitis avaveerandi 23:16, kuid Aivar Kuusmaa hoolealused alustasid teist mänguperioodi 9:0 vahespurdiga ja haarasid ise eduseisu. Vastased said krambist kiirelt üle ja ülejäänud veerandajast mängiti tasavägiselt. Poolajapausile mindi leedulaste minimaalses eduseisus, 41:40.

Simm-Marten Saadi ja Stefan Vaaksi tabavad kaugvisked viisid Eesti kolmanda veerandi keskel ette 57:48. Leedu vastas aga omakorda 5:0 minispurdiga ja minut enne neljandiku lõppu oli tablool viigiseis 59:59. Otsustavale mänguperioodile mindi vastu rohesärkide 64:62 juhtimisel.

Kui normaalaja lõpuni oli jäänud viis minutit oli seis viigis 70:70. Peaaegu kaheminutilise mõõna järel tabasid kaks järjestikust kaugviset Gerrit Lehe ja Stefan Vaaks, viies Eesti ette 76:70. Vastased tegi seejärel kaks õnnestunud rünnakut ja vähendasid vahe minimaalseks (76:75). Teisel pool näitas enesekindlust Jorke Aav, kes tabas raske kolmese, mis suurendas Eesti eduseisu neljale punktile (79:75). Leedu ei suutnud rünnakul enam palli korvi saada ja Eesti võttis turniiri esimese võidu.

Gerrit Lehe kogus Eesti parimana 17 punkti, Jorke Aava arvele jäi 15, Stefan Vaaks lisas 12 ja Birk Birger Arop 10 punkti. Leedu poolelt vastasid Justas Ziubrys 16 ja Petras Padegimas 15 silmaga.

Homme tuleb U15 koondisel vastamisi minna Läti koondisega. Kohtumine algab kell 17:45. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles