Euroopa liiga kuningas tõestas, et on oma nime vääriline

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Avapoolaja «patuoinas» Diego Carlos tõusis lõpuks Sevilla kangelaseks.
Avapoolaja «patuoinas» Diego Carlos tõusis lõpuks Sevilla kangelaseks. Foto: Friedemann Vogel / POOL/EPA/Scanpix

Kuuendat korda Euroopa liiga finaali jõudnud Sevilla tõstis reede õhtul kuuendat korda pea kohale Vana Maailma tugevuselt teise karikasarja trofee, kui oli 3:2 üle Milano Interist. 

Kohtumises avati mänguskoor juba viiendal minutil, kui Romelu Lukaku realiseeris enda teenitud penalti. Sevillal oli aga sellele vastus olemas ning 12. minutil saatis Luuk de Jong jalule viigiseisu. 

33. minutil viis de Jong hispaanlased omakorda 2:1 ette, kuid kolm minutit hiljem sahistas Inter poolelt keskkaitsja Diego Godin. 

Kohtumise lõppsõna jäi aga Euroopa liiga kuningatele. 74. minutil saatis avapoolajal penalti põhjustanud Diego Carlos värava suunas teele käärlöögi, mis oli esimese hooga küll postist mööda vuhisemas, kuid Lukaku jalast põrkas see ikkagi väravavõrku ning tõi Sevillale 3:2 võidu. 

Loe kohtumise kohta põhjalikumalt meie blogist:

Enne mängu:

Antonio Conto juhendatava Interi auhinnakapist võib leida kolm Euroopa liiga eelkäija ehk UEFA karikasarja autasu (1990-91, 1993-94, 1997-98). Sevilla on Euroopa liigas triumfeerinud aga koguni viiel puhul (2005-06, 2006-07, 2013-14, 2014-15 ja 2015-16), mistõttu on neid ristitud fännide seas ka Euroopa liiga kuningateks.  

Finaali pääsemiseks oli Sevilla poolfinaalis 2:1 üle Manchester Unitedist, enne seda alistati kaheksa parema seas 1:0 teine Inglismaa klubi Wolves. 

Inter purustas poolfinaalis 5:0 aga Donetski Šahtjori, veerandfinaalis oldi 2:1 üle Leverkuseni Bayerist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles