Blogi ⟩ Ott Tänak võitis Lõuna-Eesti ralli (3)

Postimees Sport
Copy

Pühapäeval peeti Red Grey Team Lõuna-Eesti ralli, millest võttis osa sisuliselt terve rallimaailma koorekiht. Ralli koosnes kaheksast kiiruskatsest, millest seise lõppesid Ott Tänaku ja Martin Järveoja võiduga, kes krooniti õhtu lõpuks ka ralli võitjateks.

Lõuna-Eesti ralli pidi algselt toimuma kahe päevase võistlusena, kuid Terviseameti ohuhinnang sundis korraldajaid rallit pidama ainult pühapäeval. Pealtvaatajaid lubatakse võistlusele vaid 1650.

Täna toimub Võru lähistel testikatse, millest võtavad osa vaid FIA 1. prioriteediga sõitjad ja Lõuna-Eestis WRC-autoga startivad rallimehed. Nendeks on Hyundai sõitjad Ott Tänak ja Thierry Neuville, Toyotast Sebastién Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Ronvaperä ning M-Sporti hingekirja kuuluvad Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Lisaks on uuendatud WRC-autoga stardis Georg Gross.

We are back in action. This time in Estonia ?? RedGrey Team Lõuna-Eesti Ralli. It’s a warm-up event for the next round...

Posted by Ott Tänak on Saturday, 22 August 2020

Testikatse on kinnine, st katseaegasid ei avaldata ning need jäävad saladuseks. Testikatse toimub kl 9.30-16.00.

Korraldajad andsid reede õhtul teada, et tänasele testikatsele ei ole pealtvaatajad lubatud. «Homme [täna - toim.] hommikul toimuvale testikatsele pealtvaatajaid ei lubata. Pealtvaatajad ei ole testikatsele lubatud turvakaalutlustel,» teatasid korraldajad sotsiaalmeedia vahendusel.

Rallipublikul avaneb aga võimalus võistlusautosid uudistada laupäeva õhtul, kui Võru linnas toimub algusega kell 20 paraadsõit. «Kõik võistlusautod peavad osalema paraadsõidul Võru linnas laupäeval, 22. augustil 2020 algusega kell 20.00 hooldusalast. Võistlejate osalemine ei ole kohustuslik, kuid on soovituslik. Võistlusautot võib juhtida ka mehhaanik,» teatasid korraldajad. Lõuna-Eesti ralli hooldusala asub Võrus, Raami tn 1.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles