MK-etapi võitnud Ränkel: viimased kilomeetrid oli palju kannatamist

Karl Mihkel Eller
Copy
Meeste ühisstardis võidutses Raido Ränkel.
Meeste ühisstardis võidutses Raido Ränkel. Foto: Margus Ansu

Otepääl ja Tartus toimuval rullsuusatamise maailmakarikaetapil oli laupäeval kavas ühisstardist sõit, mis toimus Tartus. Stardi ja finišipaik jäi Narva maanteele, ERM-i kõrvale ja distants kulges Aovere ja Kõrveküla suunas.

Ränkel korraldas sisuliselt soolosõidu vedades juhtgruppi julgelt üle poole võistlusmaast ning lõpus sõitis neilt ka kindlalt eest ära. «Oleks saanud lihtsamini, kui oleks koguaeg pundis keskel istunud, oleks selle asja läbi veerenud peaaegu,» rääkis Ränkel finišis Postimehele. «Ma ei tahtnud lõpu peale jätta. Ei ole enam päris sprindimees, ei tee selliseid treeninguid ja otsustasin pika lõpu peale ja vahepeal mehi ka testida.» 

Endise murdmaasuusataja ja nüüd laskesuusatamise tee valinud Ränkeli jaoks oli tegemist korralik jõuprooviga. «Ega ma ei tulnudki siia täna selle mõttega, et ma lihtsalt tiksun need 27 km läbi. Kui on võistlus, siis iseenesest tahaks võistluspingutust saada. Eks ma selle vedamisega seal grupi ees kulutasin ennast kindlasti rohkem, kui seal taga olles, aga seal ees on tunduvalt mugavam sõita. Ei lõhu varustust ja saad ise kontrollida tempot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles