Eesti naised võitsid Soomes 3x3 korvpalli etapi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Võidukad Eesti korvpallinaised (keskel).
Võidukad Eesti korvpallinaised (keskel). Foto: Eesti korvpalliliit

Täna Espoos toimunud Soome 3x3 meistrivõistluste VI etapi võitis naiste arvestuses Eesti võistkond, kes mängis koosseisus Jane Svilberg, Janne Pulk, Sofia Kosareva ja Victoria Ida Vähi. Eesti U18 koondis (Anna Gret Asi, Helena Stina Svilberg, Marie Anete Sepp ja Viktoria Kisseljova) said tugevas konkurentsis kaheksa võistkonna seas kolmanda koha.

Mõlemad Eesti võistkonnad võitsid oma alagrupi, kusjuures naiskond sai vaid napid võidud (8:7) ja (7:6) Soome kõrgliiga naistest komplekteeritud ja teiseks jäänud Bebese võistkonna vastu ning play-offist välja jäänud Delta tiimi vastu. Bebes (Anni Mäkitalo, Lotta Aaltonen ja Vilma Kesanen) mängis lõpuks end finaali, kui alistas poolfinaalis Eesti U18 võistkonna (14:10). Finaalis oli Eesti naiskond parem 10:7.

Siim Raudla 
Siim Raudla Foto: Meelis Meilbaum

Võistkondi juhendanud peatreener Siim Raudla oli positiivselt üllatunud võiduka naiskonna tulemuse üle. «Tundub, et Eesti naiste korvpall on tõusuteel. Marko Parkonen loputas siin tüdrukutega nädalavahetusel lätlasi ja leedukaid, eks me katsume 3x3 korvpalliga ka kuidagi sammu pidada. Tõsisemal toonil jätkates, siis võiduka naiskonna hea mäng oli mulle täna isegi kergemat sorti üllatus. Eelkõige, et vanemate mängijate (Anderson, Köster, Lass) puudumisel võeti julgelt vastutus, mis tõi ka tulemust ja teeb edaspidi 3x3 koondiste komplekteerimise positiivselt keerulisemaks.»

Ka U18 tüdrukute osas, kellega järgmisel nädalal sõidetakse Ungarisse, FIBA 3×3 Noorte Mängudele, (mis toimuvad ärajäänud FIBA 3x3 maailmameistrivõistluste asemel – toim.), jäi Raudla suures plaanis rahule. «Tuleb tunnustada kogenud Soome koondise mängijaid, kes tegid poolfinaalis väga hea mängu ja tabasid koduväljakul väga hea protsendiga. Samas usun, et meie U18 3x3 naiskond on järgmisel nädalal Ungaris toimuvaks turniiriks valmis ning tänane aitas meil taaskord mänguolukordades mingid vead läbi teha, mida loodetavasti suudame seal juba vältida,» lisas Raudla, kelle sõnul jääb alati parandamisruumi. «Teatud mängumomentidest arusaamisega ning mängulugemisega ei saanud ma kindlasti rahule jääda.»

Eesti naised ja tüdrukud läbisid sel suvel mitu 3x3 treeningtsüklit. Ka varasemalt osaleti Soome meistrivõistluste etapil, kus saadi kolmikvõit, mängiti 3x3 Tallinn Open 2020 finaalvõistlusel, kus finaalis alistati Läti ning nüüd taas Soome 3x3 etapil.

26. kuni 30. augustini Ungaris toimuvatel Noorte Mängudel mängib Eesti U18 koondis koosseisus Anna Gret Asi, Viktoria Kisseljova, Marie Anette Sepp ja Helena Stina Svilberg. Naiste koondis jääb ootama edasisi otsused 3x3 Euroopa meistrivõistluste ning Tokyo olümpiamängude kvalifikatsiooni osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles