Juba möödunud nädalal koroonaviirusesse haigestunud tipptennisist andis taas positiivse COVID-19 proovi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kei Nishikori.
Kei Nishikori. Foto: Pavel Golovkin/AP

Endise USA lahtiste meistrivõistluste finalist Kei Nishikori unistus järjekordsest suure slämmi turniirist hakkab kustuma, kuna jaapanlane andis juba teise positiivse koroonaproovi. 

30-aastane Nishikori viibib hetkel treeninglaagris Floridas ning oli valmistumas USAs toimuvaks turneeks. Kui hooaja taasaasalustamise esimestest turniiridest tuli tal juba eelnevalt loobuda, siis nüüd hakkab üha enam kahtluse alla sattuma ka US Openil osalemine.

«Soovin kõiki teavitada, et tegin taaskord koroonatesti ning see oli endiselt positiivne. Mul on sisuliselt minimaalsed sümptomid ja viibin endiselt täielikus eneseisolatsioonis Floridas,» kirjutas Nishikori ühismeedias. 

USA lahtiste alguseni on jäänud täpselt nädal ning seetõttu peab ta juba lähipäevil andma kaks negatiivset koroonaproovi. Vastasel juhul võib Nishikori hoopis Floridas tervenedes Euroopasse sõita.

«Järgmise testi teengi juba tuleva nädala alguses ning seejärel teavitan edasistest käikudest,» tõdes Jaapani tipptennisist.

Nishikoril, kes on Floridas harjutanud peagi kuu aega, oleks US Openil olnud väga head väljavaated. Tegemist on vaieldamatult tema parima suure slämmi turniiriga. Lisaks 2014. aasta finaalikohale on jaapanlane jõudnud kahel korral ka poolfinaali, seda 2016. ja 2018. aastal. 

Aasta teisele suurturniirile antakse avapauk juba 31. augustil ja seda hoolimata paljude tippmängijate loobumisest. Naiste konkurentsis jääb koguni kuus maailma edetabeli esikümne mängijat võistlustelt eemale. Lisaks üksikmängu tiitlikaitsjad nii meeste kui ka naiste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles