Blogi ⟩ Tänavu kõik kohtumised võitnud Bayern krooniti Meistrite liiga võitjaks!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ainsa värava lõi tänases mängus endine PSG mängumees Kingsley Coman.
Ainsa värava lõi tänases mängus endine PSG mängumees Kingsley Coman. Foto: DAVID RAMOS/AFP

Täna pandi punkt Euroopa tugevaimale jalgpalli klubisarjale Meistrite liigale. Portugali pealinnas Lissabonis peetud kahe suurklubi Pariisi Saint-Germaini ja Müncheni Bayerni vahel võitis Saksamaa tippklubi 1:0.

Enne mängu:

Mõlemad finaali jõudnud meeskonnad on teinud täiusliku hooaja. Koduses kõrgliigas jäid alistamatuks nii PSG kui ka Bayern ning edu saatis neid ka kohalikes karikasarjades. See tähendab, et tänase finaali võitja saab hakkama Euroopa kuldse kolmikuga ning seda on varasemalt suutnud ainult seitse meeskonda. Bayern tegi selle vägiteo ära 2012/13 hooajal, kuid esmakordselt Meistrite liiga finaalis mängiv PSG pole seda suutnud.

PSG ja Bayerni teekond finaali on olnud sootuks erinev. Kui Saksamaa parim klubi sisuliselt sõitis teerulliga üle nii Londoni Chelseast (kaheksandikfinaalis kahe mängu kokkuvõttes 7:1), Barcelonast (veerandfinaalis 8:2) ja Lyonist (poolfinaalis 3:0), siis PSGl tuli palju rohkem vaeva näha.

Veerandfinaalis oldi sisuliselt juba kohvreid pakkimas, kui ühtäkki suudeti Atalanta vastu lisaminutitega 0:1 kaotusseisu 2:1 võiduks vormistada. See andis meestele niivõrd palju emotsiooni juurde, et Leipzigi alistamisega enam probleeme ei tekkinud. 

Mõlemil meeskonnal on ettenäidata väga pikk võiduseeria, kuid Bayerni kõrval kahvatub ka PSG. Prantsusmaa viimaste aastate valitseja tuleb ajaloo suurimale finaalile vastu üheksamängulise võiduseeria pealt, aga see pole pooltki nii võimas nagu Bayernil.

Saksmaa jalgpallihiid tunnistas viimati ametlikes kohtumistes kaotusekibedust seitmendal detsembril. Pärast seda ollakse võitmatuna püsinud 30 mängu järjest ning järjepanu võidetud lausa 21 lahingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles