Piltuudis: Briti tenniselootus avaldas toetust homoseksuaalidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Robson kandis vikerkaarevärvilist juuksekummi.
Laura Robson kandis vikerkaarevärvilist juuksekummi. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel avaringis konkurentsist langenud Briti tulevikulootus Laura Robson avaldas poolehoidu homoseksuaalidele, märkides, et tema arvates peaksid kõik inimesed võrdsed olema.

Nimelt tekitas Austraalia tenniselegend Margaret Court hiljaaegu paljudes suurt pahameelt, avaldades oma vastumeelt homoseksuaalide suhtes.

Seepeale loodi suhtlusportaalis Facebook lehekülg, kus kutsuti inimesi üles minema Austraalia lahtistel meistrivõistlustel karjääri jooksul 24 suure slämmi turniiri võitnud austraallanna auks nimetatud Margaret Courti väljakule vikerkaarevärviliste lippudega.

Laupäeval 18-aastaseks saav Robson mängis juhuse tahtel 13. asetatud Jelena Jankoviciga sel samal Margaret Courti väljakul ning otsustas solidaarsuse mõttes kanda vikerkaarevärvilist juuksekummi.

Robsoni sõnul polnud tegemist Courti sõnade vastu protesteerimisega, vaid lihtsalt oma veendumuste väljendamisega.

«Kandsin seda sellepärast, kuna usun, et kõikidel inimestel peaksid olema võrdsed õigused, ongi kõik,» selgitas Robson mängujärgsel pressikonverentsil. «See polnud protest, vaid lihtsalt juuksekumm.»

Samas tunnistas Robson, et otsustas just seda juuksekummi kanda pärast seda, kui oli lugenud Courti kommentaare homoseksuaalide kohta. «Aga kuna ma pole temaga sel teemal vestelnud, ei taha ma ka rohkem kommenteerida,» lausus Robson.

Edetabelis 134. real paiknev Robson kaotas Jankovicile 2:6, 0:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles