KHLi hokiliiga probleemid: Soome klubi pelgab reisi Minskisse

Karl Mihkel Eller
Copy
Veel jaanuaris sai KHL-i kohtumist nautida Tondiraba jäähallis. Toona võitis Helsingi Jokerit 4:1 Tšerepovetsi Severstat.
Veel jaanuaris sai KHL-i kohtumist nautida Tondiraba jäähallis. Toona võitis Helsingi Jokerit 4:1 Tšerepovetsi Severstat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soome hokiklubi Helsingi Jokerit peaks Kontinentaalse hokiliiga (KHL) hooaega alustama Valgevenes sealse Minksi Dünamo vastu. Avamängu eel on aga õhus palju küsimusi, millele Soome klubil vastused puuduvad.

Soome tippklubi Jokerit oslaeb sarnaselt Kalev/Cramo korvpalliklubile Venemaa poolt veetavas ühisliigas. Lisaks küsimusi tõstatanud Valgevene poliitiliselt rahutule olukorrale ootab Soome klubi hooaja jooksul ees tihe reisimine Venemaale. Sedalaadi küsimused tõusevad üsna pea päevakorda ka Cramo korvpallimeeskonnal.

Aga asume asja kallale. Suvel oli Jokerite suurimaks murekohaks Venemaal möllanud koroonaviirus, kuid viimaste nädalate sündmused Valgevenes on esiplaanile tõstnud ebapopulaarse diktaatori Aleksander Lukašenka. Valgevene pealinnas Minksis jätkuvad meeleavaldused ning klubi mängijad ja kaaskond pole üldse heas tujus, et peavad vähem kui nädala pärast sündmuste epitsentrisse reisima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles