Blogi ⟩ Kontaveit alistas visalt võidelnud tšehhitari ja jõudis Cincinnati turniiri veerandfinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit püüab esmakordselt Cincinnatis veerandfinaali murda.
Anett Kontaveit püüab esmakordselt Cincinnatis veerandfinaali murda. Foto: MATTHEW STOCKMAN/AFP

Eesti tennise esireket jõudis New Yorgis toimuval Cincinnati WTA turniiril veerandfinaali. Selleks tuli tal kaheksandikfinaalis alistada tšehhitar Marie Bouzkova 6:3, 6:3. Kohtumine kestis tund ja 21 minutit.

Enne mängu:

Kontaveit pole USAs veel ühtegi setti kaotanud. Avaringis alistas eestlanna vähem kui tunniga venelanna Daria Kasatkina 6:3, 6:1 ning eile oli ta võitluslikus kohtumises 6:3, 6:4 parem šveitslannast Jil Teichmannist.

Eesti esireket on Cincinnatis jõudnud nüüd kuueteist parema sekka kolmel hooajal järjest. Kui 2018. aastal tuli tal tunnistada Kiki Bertensi 3:6, 6:2, 3:6 paremust, siis mullu jäi ta alla maailma esireketile Ashleigh Bartyle 6:4, 5:7, 5:7.

Eestlanna tänane kohtumine toimub turniiri 17. väljakul. Naised pole tenniseväljakutel varem kohtunud, kuid tõdeb, et kindlasti tuleb väga keeruline mäng. Eelmises ringis sai ju Bouzkovaga jagu kaaslannast soosikust Petra Kvitovast. «Ta on väga visa ja teeb kõike küllalt hästi. Nägin tema matši Kvitovaga ja seal mängis ta väga hästi – talle kindlasti hea võit meie lahinguks,» rääkis eestlanna.

Bouzkova asub WTA edetabelis hetkel karjääri kõrgeimaks oleval 47. positsioonil. Tuleval nädalal tõuseb ta suure tõenäosusega veel kaks kohta. Oma läbimurde tegi 22-aastane tšehhitar eelmisel aastal Kanadas toimunud Roger Cupil, kus esmakordselt alistas maailma esikümnesse kuuluvad mängijad. Tänavu on tal enne koroonapausi ettenäidata ka WTA turniiri finaalikoht, kuid Mehhikos Monterrey osavõistluse esikoha matšis tunnistas ta ukrainlanna Elina Svitolina paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles