Kontaveit Cincinnati veerandfinaalist: mängin enesekindlalt ja usun, et kõik on võimalik

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit Cincinnati tenniseturniiri kaheksandikfinaalis.
Anett Kontaveit Cincinnati tenniseturniiri kaheksandikfinaalis. Foto: Frank Franklin II/AP

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) jätkab USAs oma suurepärast minekut. Eestlanna alistas järjepanu juba kolmanda vastase ning murdis esimest korda mainekal Cincinnati WTA-turniiril veerandfinaali.

Kui eelneval kahel aastal on Kontaveiti laeks jäänud kaheksandikfinaal, siis teisipäeval ületas ta selle tõkke. Kuueteist parema seas alistas ta visalt võidelnud tšehhitari Marie Bouzkova (WTA 48.) 6:3, 6:3. Tund ja 21 minutit kestnud matšis sai otsustavaks servi stabiilsus. Kui mängu alguses suutsid mõlemad tennisistid sisuliselt veatult pallida, siis kohtumise edenedes püsis Kontaveiti serv ohtlikumana.

Avasetis tekkis esimene võimalus servimurdeks tšehhitaril, kuid otsustavatel pallivahetustel näitas Kontaveit äärmiselt head võistlusnärvi. Pingelises seisus suutis eestlanna jätkata agressiivset esitust. «Eriti jään rahule just serviga nendes olukordades. Kohtumise alguses hoidis see mind mängus, kuna ma ei lugenud veel vastase mängu nii hästi. Kui suutsin ka tõrjet parandada, siis suutsin enda mängu talle peale suruda,» tõdes Kontaveit Eesti meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles