Manchester Unitedi kapten mõisteti Kreekas kohtus mitmete rikkumiste eest süüdi ja talle määrati vanglakaristus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchester Unitedi kapten Harry Maguire juunis 2020
Manchester Unitedi kapten Harry Maguire juunis 2020 Foto: Michael Regan/NMC Pool/PA/Scanpix

Inglismaa jalgpallihiiu Manchester Unitedi kapten Harry Maguire mõisteti süüdi kehaliste vigastuste tekitamises, altkäemaksu katses ja korrakaitsjate ründamises.

Kreeka kohus määras jalgpallurile 21 kuu ja 10 päeva pikkuse vanglakaristuse, millele rakendub kolmeaastane katseaeg. Maguire eitab süüd ja andis juba mõista, et soovib otuses edasi kaevata.

«Jään endiselt oma arvamusele kindlaks ja soovin tõestada meie süütust selles olukorras. Hoopis mina, mu pere ja sõbrad olime antud situatsioonis ohvrid,» tõdes Maguire.

Lisaks jalgpallurile said süüdimõistva otuse ka tema vend Joe ja sõber Christopher Sharman. Neile määrati 13-kuuline vanglakaristus samuti kolmeaastase katseajaga.

Kui nii vend Joe ja Sharman viibisid otsuse ajal kohtusaalis, siis jalgpallitäht loobus sellest. Teda esindasid nii isa Alan kui ka Kreeka advokaat Alexis Anagnostakis.

Jurist väitis kohtus, et briti seltskonda oldi täiesti valesti mõistetud. Maguire püüdis aidata oma õde Daisyt, kellele mingi Albaania rühmitus süstis kahtlast ainet, mille peale neiu minestas. Haiglasse soovinud seltskond viidi hoopis politseijaoskonda.

Seal olevat tekkinud brittide ja korrakaitsjate vahel arusaamatus. Manchester Unitedi kapten selgitas häälekalt, kes ta on ning soovis tasuda trahvi, et nad minema saaksid. Kahjuks mõistsid politseinikud, et jalgpallur soovib neile altkäemaksu tasuda ja loobusid sellest.

Inglismaa koondisega UEFA rahvusteliiga mängudeks liituma pidanud keskkaitsja jääb mängudest kõrvale. Nõnda otsustas peatreener Gareth Southgate, kes kooskõlastas kõik nii mängija kui ka mehe koduklubi Manchester Unitediga. «Arvestades praegust olukorda, siis on kõikidele osapooltele parem, kui Harry jääb meeskonnast mõneks ajaks eemale,» arvas Inglismaa koondise loots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles