Blogi ⟩ Visalt võidelnud Kontaveit langes Cincinnati tennisetuniiril veerandfinaalis konkurentsist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: JASON SZENES/EPA

Eesti esireket Anett Kontaveit langes New Yorgis peetaval Cincinnati tenniseturniiril veerandfinaalis konkurentsist, kui tuli pärast võitluslikku kohtumist alla vanduda endisele maailma esireketile Naomi Osakale 6:4, 2:6, 5:7. 

Enne mängu:

Kontaveit on näitamas hetkel karjääri parimat tennist. Pärast Palermo WTA turniiril finaali jõudmist pole ta Cincinnatis kaotanud veel ühtegi setti. Esimeses ringis oli eestlanna parem 6:3, 6:1 venelannast Daria Kasatkinast, järgnevalt alistas ta šveitslanna Jil Teichmanni 6:3, 6:4. Kaheksandikfinaalis tuli vastu tšehhitar Marie Bouzkova, kes andis Kontaveitile küll kõva lahingu, kuid pidi ikkagi tunnistama Eesti esireketi 6:3, 6:3 paremust. 

Turniiri neljanda asetuse saanud Naomi Osaka ei pidanud avaringis väljakule astuma ning alustas teekonda kohe teisest ringist. Kui tšehhitari Karolina Muchova vastu tuli ta välja kaotusseisust ja edenes 2:1 võiduga järgmisesse vooru, siis eile oli ta ülikindlalt 6:3, 6:1 parem ukrainlannast Darja Jastremskast.

Kontaveit ja Osaka on tenniseväljakutel varem kohtunud kolmel korral, nendest kaks kõvakattega areenidel. Enne tänast on seis jaapanlanna kasuks 3:0. Viimati mindi vastamisi tunamullu Dubais, kus Osaka võidunumbrid olid 6:2, 7:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles