Liinat: meeskond mängib kohati hästi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kantsler ja Akadeemilise Spordiklubi juht Andres Liinat Rocki mängule kaasa elamas.
Tartu Ülikooli kantsler ja Akadeemilise Spordiklubi juht Andres Liinat Rocki mängule kaasa elamas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Las koerad hauguvad, karavan liigub ikka edasi – selle vanasõnaga võib võtta kokku Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna ümber toimuva. Meeskond kaotab, korvpallihuvilised ja meedia kritiseerivad, publik kaob tribüünidelt, kuid juhtkonna hinnangul liiguvad asjad õiges suunas.


Nädalavahetusel saadi Balti liigas Leedus taas kaks kaotust, kusjuures vastasteks polnud sugugi korvpallimaa eliitmeeskonnad, vaid tavalised hallid keskmikud.

Asjade selline käik sundis taas küsima, kas siinses tähtsaimas sarjas seni neli võitu ja kümme kaotust kogunud klubi treeneripingil ei peaks toimuma mõningad vangerdused. Meeskonna käekäigu eest vastutav ülikooli kantsler Andres Liinat ei näe aga muutusteks vajadust.

Andres Liinat, Tartu Ülikooli meeskond kaotas nädalavahetusel taas kaks kohtumist. Kas kannatuste karikas on juba täis ja meeskonna treeneripingil võib oodata muutusi?

Mis ühikutes ma peaks vastuse andma – kui täis on täis?

Kaua peavad tartlased veel neid kaotusi taluma?

Kas sa arvad, et peatreeneri vahetus aitab? Kui see midagi muudaks, oleksime seda juba teinud. Pealegi ei tohi lühiajalisi eesmärke ajada segamini pikaajaliste eesmärkidega.

Millised siis on need pikaajalised eesmärgid? Soovite tulla kevadel Eesti meistriks?

Ma räägin pikemas perspektiivis. Olen kindel, et meeskonna praegune tuumik mängib tulevikus palju kvaliteetsemat ja kõrgetasemelisemat korvpalli. Tuleviku all pean ma silmas lähemat paari aastat. Tegelikult mängib meeskond ju juba praegugi kohati väga hästi – võtame kas või Eesti karikavõistluste finaali, kus mängupilt oli ju päris hea.

Karikavõistluste finaalil pole ju mingit tähtsust, oluline on Balti liiga ja seal on seis vilets. Pealegi ei saa karikafinaali põhjal anda põhjapanevaid hinnanguid, mängida saab ikka nii, kuidas vastane lubab. Kalev tuli finaali otse kergejõustikuhallist, seega polnud nad mänguliselt vormis.

Meie tulime ka Kuremaa laagrist. Aga ma kordan veel kord, et peatreeneri vahetamine võib anda lühiajalise efekti, kuid pikemas perspektiivis usun, et meeskond on õigel teel. Me võiksime ju praegu kohe tuua korvi alla kaks kolli – kas see oleks lahendus? Meie ameeriklasest tsenter Bill Amis on vigastatud ja korvialune seepärast hõre. Leegionäre juurde tuues saavutame lühiajalise efekti, kuid võistkonna arengut projektipõhised võõrmängijad ei taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles