Blogi Mercedes teenis Belgias hooaja teise kaksikvõidu

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: FRANCOIS LENOIR/AFP

Vormel 1 hooaja seitsmenda etapi Belgias võitis esimeselt kohalt startinud Lewis Hamilton. 

Hamiltoni jaoks oli tänane tööpäev võrdlemisi lihtne, sest tiimikaaslane Bottas ei suutnud kogu 44 ringi jooksul kuuekordsele maailmameistrile ohtlikuks saada. Sellegipoolest tegi Bottas oma töö korralikult ära ja tõi Mercedesele hooaja teise kaksikvõidu.

Red Bulli sõitja Max Verstappen teenis hooaja kuuenda poodiumikoha. Ta suutis küll mõnda aega Bottast surve all hoida, kuid päris löögiulatusse kordagi ei jõudnud. Sõidu lõppfaasis olid Verstappeni vormeli rehvid juba üsna kulunud, mistõttu kurtis hollandlane korduvalt vibratsiooni üle.

Belgia GP lõpetas neljanda kohaga Renault’ sõitja Daniel Ricciardo, kes sai viimasel ringil enda nimele ka võistluste kiireima ringiaja. Austraallase jaoks oli tegu hooaja parima tulemuse kordamisega, sest Briti GP lõpetas ta samuti neljandana.

Belgia GP paremusjärjestus

Hamilton liigub vääramatult seitsmenda MM-tiitli suunas. Belgia GP võit oli talle karjääri 89 ehk Michael Schumacheri rekord (91) jõuab talle aina lähemale.

«See ei olnud sugugi kõige kergem võidusõit. Rehvid hakkasid ühel hetkel jahtuma ja mul oli probleeme. Saime järjekordse võidu, kuid hoiame oma pead maas,» sõnas MM-sarja üldliider.

Hamiltonil on seitsme etapiga kogutud 157 punkti, teine on Verstappen 110 ning kolmas Bottas 107 silmaga.

Järgmisel pühapäeval kihutavad F1 autod Itaalias Monza ringrajal.

Kvalifikatsioon:

Mercedese meeskond oli kvalifikatsioonis väga heas hoos. Pühapäevasel võistlustel stardib esireast Lewis Hamilton (1.41,252), teisena tema tiimikaaslane Valtteri Bottas (+0,511 sekundit).

Red Bulli vormelil sõitnud Max Verstappen (+0,526) oli kolmas ning hollandlasel jäi vaid 0,015 sekundit puudu, et Mercedeseid lahutada.

Neljas oli Renault'l sõitnud Daniel Ricciardo (+0,809). Esikuuikusse mahtusid veel Alexander Albon (Red Bull; +1,012) ja Esteban Ocon (Renault; +1,144).

Kolmas vabatreening:

Laupäeva pärastlõunal toimunud viimasel vabatreeningul näitas parimat minekut Lewis Hamilton (Mercedes). Kuuekordse maailmameistri järel sõitsid parimad ajad välja Esteban Ocon (Renault; +0,230) ja Lando Norris (McLaren; +0,386). Teine Mercedese piloot Valtteri Bottas (+0,558) oli viies.

Ferrari kehv vorm jätkus ning nende eest viimast hooaega sõitev Sebastien Vettel ei suutnud edestada ühtegi konkurenti. Sakslane jäi oma parimal ringil Hamiltonile alla enam kui kahe sekundiga, täpsemalt 2,165 sekundiga. Charles Leclerc oli samuti kahvatu, kuid kaotust kogunes napilt alla kahe sekundi.

Teine vabatreening:

Mõlemad Mercedese piloodid jäid sedapuhku sootuks võiduta, kuna nende ette suutsid end sõita nii Red Bulliga kihutav Max Verstappen ja Renault'ga üha paremasse vormi tõusev Daniel Ricciardo. Kahte esimest jäi lahutama 0,048 sekundit. 

Mercedese au päästis Lewis Hamilton, kes vähemalt esikolmikusse suutis mahtuda. Tema kaotus hollandlasele oli 0,096 sekundit. Valitseva maailmameistri meeskonnakaaslane Valtteri Bottas ei suutnud paremat kuuendast kohast.

Endiselt oli kohutav minek Ferrari meestel, sest Charles Leclerc näitas alles paremuselt 15. aega ning Sebastian Vettel temast veelgi kaks positsiooni kehvemat. Kaotust liidritele enam kui poolteist sekundit.

Esimene vabatreening:

Bottas sõitis esimese vabatreeningu kiireimaks ringiks 1.44,493, edestades napilt 0,069 sekundiga meeskonnakaaslast Lewis Hamiltoni.

Red Bulli sõitja Max Verstappen oli Mercedeste kannul, kaotades Bottasele 0,081 sekundiga. Neljas oli Racing Pointi sõitja Sergio Perez (+0,136).

Eelmisel aastal Belgia GP võitnud Ferrari sõitja Charles Leclerc näitas alles 14. aega (+1,266), tema meeskonnakaaslane Sebastian Vettel oli 15. (+1,686).

Esimene vabatreening möödus sujuvalt ilma probleemideta. Tunnise sessiooni käigus ei lehvitatud Spa ringrajal kordagi kollast lippu.

Homme on kavas veel üks treeningsessioon, mille järel peetakse kvalifikatsioon. Pühapäevasele võistlussõidule antakse start kell 16.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles