Arsenali mängijad säilitasid penaltiseerias külma närvi ja võitsid Inglismaa esimeses karikafinaalis Liverpooli

Karl Mihkel Eller
Copy
Londoni Arsenal võitis Wembley staadionil toimunud Community Shieldi finaalis Liverpooli.
Londoni Arsenal võitis Wembley staadionil toimunud Community Shieldi finaalis Liverpooli. Foto: Andrew Couldridge/PA/Scanpix

Inglismaa superkarika võitja selgitati penaltiseerias ning 11 meetri karistuslöögi seerias näitas oma paremust Londoni Arsenal alistades 5:4 Liverpooli.

Mängu elas paremini sisse Arsenal, kui nende ründaja Pierre-Emerick Aubameyang juba 12. minutil vastaste väravavõrku sahistas. Liverpool lõi viiginumbrid tabloole teisel poolajal, kui 73. minutil oli täpne Takumi Minamino.

Rohkem väravaid normaalajal ei löödudki. Reeglid nägid ette, et võitja selgitab penaltiseeria. Liverpoolil olid eelmisest aastast kurvad mälestused, kui superkarika finaalis kohtuti Manchester Cityga ning ka toona lõppes mäng 1:1 viigiga ning penaltid kaotati 4:5.

Täpselt sama stsenaariumit pidi kulges penaltiseeria ka sel korral. Ainsana eksis trahvilöögil Liverpooli Rhian Brewster, kes oli järjekorras kolmas lööja.

Arsenal võitis FA Community Shieldi 16. korda. Võitude arvestuses tõusti teiseks ja mööduti ei kellestki muust, kui Liverpoolist, kes on läbi aegade karika võitnud 15 korda. Enim on superkarika võitnud Manchester United - 21 korda.

Inglismaa kõrgliigas pannakse pall mängu 12. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles