Tour de France'i dramaatilise avaetapi võitis norralane

Karl Mihkel Eller
Copy
Alexander Kristoff 107. Tour de France'i avaetapi finišis
Alexander Kristoff 107. Tour de France'i avaetapi finišis Foto: David Stockman/Zumapress.com/Scanpix

Laupäeval alanud Tour de France’i avaetapi võitis grupifinišis norralane Alexander Kristoff. Nice’s sõidetud etapil toimus ohtralt kukkumisi, neist viimane kolm kilomeetrit enne lõppu.

Kuigi 33-aastast norrakat pidasid favoriidiks vähesed, siis asus tema poolele ilmataat. Alates juunikuust polnud Nice’i piirkond sellist vihma näinud ning paljud Kristoffi konkurendid sattusid 156 km pikkusel distantsil kukkumistesse. Näiteks kukkusid kolumbialane Nairo Quintana ja prantslased Julian Alaphilippe ja Thibaut Pinot.

Finišisirgel näitas Kristoff aga teravat jalga ja suutis edestada Peter Saganit, Mads Pederseni ja Cees Boli. 33-aastane Kristoff võitis viimati Prantsusmaa velotuuri etapi 2018. aastal, nüüd on tal kokku tuuril teenitud neli etapivõitu.

«Ma ei uskunud, et ma sprindi võidan, kuid tundsin end kindlalt ja kui finišijoon lähemale jõudis mõtlesingi, et suudan selle võita. Tiimikaaslased turvasid mind terve võistluse vältel. Istusin pikalt Sagani tuules. Lõpuks suutsin temastki kiirem olla,» rääkis Kristoff telekanalile ITV.

Kukkumine kolm kilomeetrit enne finišit:

Vihmasadu muutis teed väga libedaks ning sellest tulenesid ka mitmed kukkumised. Üks neist leidis aset kolm kilomeetrit enne finišit ning neile määrati võitjaga sama lõpuaeg.

Pühapäeval on kavas teine etapp, millel pikkust 186 km. Siis alustavad ratturid ronimist ja võtavad ette kaks tõusu enam kui 1500 meetri kõrgusele.

1. etapi kokkuvõte:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles