Urmo Aava palve: ärge suhelge MM-rallil sõitjatega (2)

Henry Lääne
, reporter
Copy
Rally Estonia üks peakorraldajatest Urmo Aava. 
Rally Estonia üks peakorraldajatest Urmo Aava. Foto: Tairo Lutter

Rally Estonia direktor Urmo Aava paneb pealtvaatajatele südamele, et MM-etapil sõitjatega ei suheldaks. Praeguses koroonaviiruse olukorras on iga kontakt risk.

«Mida ma panen kõigile südamele – kui keegi märkab sõitjat kasvõi tee ääres seismas, siis nendega ei tohi suhelda,» lausus Aava intervjuus ERRile. «See on jällegi riskikoht.»

Autoralli MM-sari jätkub 4.–6. septembrini Lõuna-Eestis kihutatava Rally Estoniaga. Tegemist on esimese korraga, kui Maarjamaa võõrustab rallimaailma koorekihti. Koroonakriisi tõttu müüdi publikule 16 000 rallipassi. Tõsi, see on parem kui mitte midagi, sest näiteks Türgis ei pääse raja äärde ükski pealtvaataja.

Koroonakriisi tõttu on sel hooajal sõidetud vaid kolm etappi, millest ainult Monte Carlo ralli toimus viperusteta. Rootsis lühendati võistlustrassi olematute talveolude tõttu peaaegu poole võrra ja Mehhikos jäeti viimane päev viirusepuhangu tõttu ära.

MM-sarja üldarvestust juhib Sebastien Ogier, edestades tiimikaaslast Elfyn Evansit kaheksa ja Thierry Neuville'i 20 punktiga. Ott Tänak on viies ja jääb maha 24 silmaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles