Manchester United avas viimaks rahakotirauad ja soetas kümnete miljonite eest andeka hollandlase

Karl-Joosep Küngas
Copy
Donny van de Beek tumedas mänguvormis.
Donny van de Beek tumedas mänguvormis. Foto: Federico Guerra Maranesi/ZUMAPRESS.com

Inglismaa jalgpallihiid Manchester United on tavapäraselt suvel üheks suurimaks ostlejaks mängijateturul, kuid sel aastal tehti esimene üleminek alles nüüd. Hollandi tippklubist Amsterdami Ajaxist hangiti Donny van de Beeki mängijaõigused, mille eest tuli tasuda ka kopsakas summa.

United ja Ajax ei pidanud omavahel väga pikalt läbirääkimisi pidama ning eile saatis Inglismaa klubi teele pakkumise, millega oponent nõustus. Üleminekutasuks märgitakse 40 miljonit eurot, millele võivad boonustena lisanduda veel kümned miljonid. 

23-aastane van de Beek oli varasemalt Unitediga isiklikult kokkuleppele jõudnud ning tema leping Inglismaa suurklubiga kehtib 2025. aasta suveni. Nõnda kiiresti said kaks klubi asjad aetud ainult ühel põhjuse. Nimel on Ajaxi peadirektoriks Edwin van der Sar, kes seisis aastaid Unitedi väravasuul.

Van de Beek jõudis Ajaxi esindusmeeskonnas vaatamata oma noorusele mängida viis hooaega. Juba kolma aastat tagasi hakkas ta kandma kandvat rolli. Hollandi kõrgliigas jõudis ta väljakule joosta 118 kohtumises, milles lõi ka 28 väravat. Tunamullusel hooajal võideti Hollandis kõik, mis võimalik ning jõuti poolfinaali ka Meistrite liigas. 

Üheksa kohtumist ka Hollandi esinduskoondises kirja saanud keskpoolkaitsja nimetati möödnud aastal maailma paremuselt 29. mängijaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles