Video Kuidas hoiavad rallikorraldajad kontrolli all WRC-autosid, mis on ikka «korralikud mürsud»?

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota Yaris WRC-auto õhulend
Toyota Yaris WRC-auto õhulend Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

WRC-autode keskmine kiirus ei tohi MM-etapi kiiruskatsel ületada 130 km/h. Et suurtel kiirustel kihutavad ralliautod püsiksid soovitud raamides, tuli Rally Estonia korraldajatel Lõuna-Eesti kruusateid kohendada ja renoveerida.

«Me oleme hetkel Kanepi kiiruskatsel Mügra külas, see on natuke pealt kaks kilomeetrit stardist. Siin seljataga lookleb meil täiesti uus teelõik, mille me ehitasime valmis enne rallit. Selles mõttes unikaalne koht, et selle lõigu peal ei ole mitte kunagi ajalooliselt varem rallit läbi käinud,» tutvustas Rally Estonia võistluste juhi abi Urmas Roosimaa Kanal 2 saates «Kõik Rally Estoniast» üht vastvalminud tee-ehitust.

Urmas Roosimaa on võistluste juhi parem käsi. Võistluse ettevalmistusel on talle usaldatud katsete ehitamise ja renoveerimise ülesanne. Et ka tulevikus ralli MM-etappi võõrustada, on vajalikud kvaliteetsed kruusateed. Probleemiks kipubki kujunema, et paljud neist saavad tolmuvaba katte ja neid enam kasutada ei saa. Nii ongi võetud eesmärgiks juba olemasolevate erateede renoveerimine, et neid rallinädalal võistlusel kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles