Jalgpallikoondise koroonarisk pole olematu, kuid kehtivad väga karmid reeglid

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti meeste jalgpallikoondis
Eesti meeste jalgpallikoondis Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval selgus, et Nõmme Kalju jalgpalliklubi ridades on kokku viis koroonapositiivset. Kalju puhul on selged tõendid, et nende mängijad rikkusid isolatsioonis karantiinireegleid ning puutusid omavahel kokku. Eesti jalgpalliliidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht aga rõhutas Postimehele antud intervjuus, et klubiga toimuv ei sea kahtluse alla Eesti koondise Rahvuste liiga kohtumist, mis on plaanis Tallinnas pidada laupäeval.

«EJL tellis esmaspäeval omal initsiatiivil Nõmme Kalju kordustestimise. Teisipäeva hommikul oodati testide tulemusi ja paraku on hetkeseisuga lisandunud neli positiivset proovi. Siis oli meil selge, et olukord on halb ja on väljunud klubi kontrolli alt. Jalgpalliliit pidi kriisijuhtimise võtma endale. Praktikas tähendab see, et kui seni juhtis ja määras võistkonna liikumisi klubi, siis nüüd teeb jalgpalliliit seda ise. Kui seni oli klubi hotellis karantiinis, siis tegelikult olid nad paraku hotellis omavahel kokku puutunud, mis ei ole isolatsioonireeglitega kooskõlas. See omakorda suurendas viiruseleviku tõenäosust klubisiseselt,» selgitas Uiboleht olukorda Postimehele.

«EJL eesmärk on tagada, et edasi toimuks reaalne isolatsioon. Anname enda pooltvälja korralduse, et kõik need mängijad peavad minema isolatsiooni eraldi ehk siis individuaalselt. Isolatsioon tähendabki, et sa ei puutu teistega kokku ja sulle tuuakse toit ukse taha. Jah, sa võid üksinda joosta kuskil, aga see on ka kõik. Sa pead istuma kodus. Selle me nüüd oma sekkumisega klubis tagame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles