Peaminister Jüri Ratas: loomulikult on olemas võimalus, et Rally Estonia toimub pealtvaatajateta (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Peaminister Jüri Ratas
Peaminister Jüri Ratas Foto: Raul Mee

Peaminister Jüri Ratas teatas valitsuse pressikonverentsil Rally Estoniale pileti lunastanud inimesestele võimalusest, et nad võivad ohutuse eesmärgil jääda ilma pealtvaatamisest raja lähistel. 

Valitsuse pressikonverentsil uuriti Eesti peaminister Jüri Rataselt, et kas rallisõbrad võivad rahulikult minna Rally Estoniale kohale. «Loomulikult on olemas võimalus, et WRC-ralli toimub publikuta. Peame sellega arvestama viimase minutini. Eile teatasid ürituse korraldajad, et kaks ja pool tundi enne hakatakse alles publikut raja lähistele lubama. Täna töötame ikkagi sedasi, et väga piiratud hulgas pealtvaatajaid saavad konkreetsete reeglite järgi neid kiiruskatseid vaadata,» teatas peaminister.

Rallikorraldajad on ühe reeglina kohustanud pealtvaatajaid kandma maske. Lisaks on pealtvaatajad jaotatud erinevatesse vaatealadele, et võimalikult palju hajutada 16 000 fänni.

«Kui tahame ühiselt, et Eesti esimene WRC ralli toimuks pealtvaatajate juuresolekul, siis tuleb ilmtingimata rallil maske kanda,» lausus ralli direktor Urmo Aava. «Ma loodan ja usun, et kõik rallifännid saavad pikemagi selgituseta aru, mis praegu Eestis ja maailmas toimub ning miks on maskide kandmine vajalik. Kui nüüd kõik koos veel pingutame ja kõiki ohutusnõudeid täidame, siis on suur lootus, et Eesti näitab kogu maailmale ette, kuidas on võimalik korraldada pealtvaatajatega suurüritusi ka keerulisel ajal.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles