Rally Estonia ja EALi tüli ning kaardilugeja rutakas otsus tegi Lappi elu Eesti MM-etapi eel keeruliseks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Esapekka Lappi ja Janne Ferm Rally Estonial.
Esapekka Lappi ja Janne Ferm Rally Estonial. Foto: Sander Ilvest

Rally Estonia nimetamine autoralli MM-sarja etapiks tuli üllatusena paljudele. M-Spordi pilooti Esapekka Lappi sattus koos kaardilugeja Janne Fermiga võistluse eel ootamatu raskuse ette.

Soomlaste ekipaaž on varasemalt Rally Estonial võistelnud, seega olid neil rajalegend olemas. Kui aga aasta alguses selgus, et tänavusel hooajal jääb WRC promotsioonirallina mõeldud etapp korraldajate ja Eesti Autospordi Liidu (EAL) tüli tõttu ära, viskas Ferm märkmed minema.

«Meil oli legendiga probleeme, sest esialgu teati ametlikult, et Rally Estonia ei toimu tänavu mingisugusel kujul. Janne viskas märkmed prügikasti,» selgitas Lappi DirtFishile. «Kui kuulsime, et siin toimub MM-etapp, tekkis väike probleem. Õnneks leidsime pardakaamera videod, nii et ta sai uue legendi koostada.»

Tõsi, tänavu on Lõuna-Eestis toimuval etapil on uusi katseid, kuid leidub ka vanu tuttavaid. 

Esialgu paistab, et soomlased tunnevad end üle lahe hästi. Testikatsel, mis jõudmas lõpusirgele, sõitsid Lappi-Ferm välja teise aja. Kiireimad olid Ott Tänak ja Martin Järveoja. 

Postimees hoiab kogu võistlusel teravalt silma peal. Edastame kõik võistluskatsed otsepildis, lisaks saab infot ralliraadiost ja blogist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles