Piltuudis ⟩ Suure avarii teinud Grossi Fiesta WRC sai kõvasti viga

Postimees Sport
Copy
Georg Gross tänavusel RedGrey Teami Lõuna-Eesti rallil.
Georg Gross tänavusel RedGrey Teami Lõuna-Eesti rallil. Foto: Sander Ilvest

Ford Fiesta WRCga Rally Estonial osalenud Georg Grossi ja Raigo Mõlderi võistlus lõppes juba teisel katsel, kui eestlased sõitsid rajalt välja.

Kaardilugeja Mõlder ütles ralliraadiole, et üks hüpe viskas auto maast lahti. Seetõttu polnudki võimalik enam neljarattalist põrgulist kontrollida ning väljasõidust polnud pääsu. Avarii toimus Rally Estonia sotsiaalmeedia sõnul kilomeeter pärast starti, ekipaaži tervisega on kõik korras.

Gross ütles Postimehele, et tal polnud legendis kirjas, et nukk auto üles viskab. Samas kui ta oleks rattad sirgeks keeranud, võinuks väljasõitu vältida. Nukist üle sõites võis kiirus olla isegi 170 km/h. «Saime kõvasti raputada, aga oleme mõlemad terved,» kinnitas ta. 

Grossile ja Mõlderile sai lisaks hüppele saatuslikuks ka kraav. Kui esimene viskas auto rajalt välja, siis teine oli süüdlaseks, miks sai masin säherduse hoobi.

Kui esialgse teabe kohaselt ei jäänud Grossi ja Mõlderi autost just kuigi palju järele, siis pildid avariikohalt reedavad, et ehkki masina vigastused on suured, pole Fiesta WRC kokku kortsunud. Siiski on ralli meeste jaoks lõppenud, sest autot pole võimalik hoolduspausiga korda saada. «Ega ma rõõmus just ei ole,» kinnitas Gross pettumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles