Eesti sõudekoondis astub Saksamaal toimuval EM-il võistlustulle

Postimees Sport
Copy
Neljapaat sõudmine
Neljapaat sõudmine Foto: Fred Killing

Laupäeval stardivad Lääne-Saksamaal Duisburgis esimesed koroonaajastu tiitlivõistlused, kuhu Eesti sõudeliit lähetas neli paatkonda kuue sportlasega.

Ühepaadil on stardis mullu U23 MMil koos Johann Poolakuga paarisaeru kahepaadil finaalis sõudnud narvalane Mikhail Kushteyn, kel tuleb mõõtu võtta 20 rivaaliga. Soosikuteks on valitsev meister Ronan Byrne Iirimaalt ning mullune neljanda koha mees rumeenlane Mihai Chiruta. Kavas on neli eelsõitu, neist esimene saab lähte kell 11.35. Siingi pääsevad igast kaks paremat 12 poolfinalisti sekka, ülejäänud jätkavad vahesõidus. Sealt edasi pääsemiseks on vaja lõpetada vähemalt teisena.

Roolijata kahepaadil lähevad võistlustulle Pärnu sõudeklubi mehed Martin Rahuoja ja Margus Kodasma. Neile tuleb vastu kümme paatkonda. Kirkaima medali nõudlejaks on Rumeenia tituleeritud paar – mullu nii Euroopa- kui maailmameistrivõistlused eaklassis võitnud Florin-Sorin Lehaci – Dumitru-Alexandru Ciobica. Kohal on alati tugevad Kreeka ja Leedu tiimidki.

Esmalt on kavas kaks eelsõitu startidega alates kell 12.15, mille võitjad saavad medalisõitu. Vahesõite on plaanis kaks, millest kaks nobedaimat kvalifitseeruvad finaali.

Sõudeliidu juhatuse otsusega pääses viimasel minutil starti ühepaadil võistlev Greta Jaanson (Pärnu SK). 2018. aasta noorte olümpiamängude pronksmedalist läheb piike murdma 16 rivaaliga. Teiste seas on stardis valitsev meister kreeklanna Anneta Kyridou, niisamuti peetakse medalinõudlejateks mullust juunioride maailmameistrit sakslannat Alexandra Foesterit ja Itaalia esindajat Elisa Mondellit. Kvalifikatsioonisüsteem on samasugune nagu Looti ja Koppeli võistlusklassis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles