Mbappe nakatus koroonaviirusesse, PSG spordidirektor on maruvihane

Karl Mihkel Eller
Copy
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Pariisi Saint-Germaini ründaja Kylian Mbappe andis positiivse koroonaproovi ning jätab vahele Prantsusmaa koondise teisipäevase Rahvuste liiga matši Horvaatiaga.

Eelmisel nädalal selgus, et kokku kuus PSG mängijat on nakatunud koroonaviirusesse. Saabunud uudis Mbappe kohta paneb nende Prantsusmaa kõrgliiga hooaja alguse küsimärgi alla.

Veel laupäeval astus Mbappe jalgpallimurule ning tema löödud värav aitas 1:0 alistada Rootsi koondise. Oma koondisekaaslastest isoleeriti Mbappe esmaspäeval ning pärast seda on ta suunatud koju.

«Temale esmaspäeva hommikul tehtud Covid-19 test oli positiivne ning kohe pärast tulemuse saabumist eraldati ta meeskonnast. Õhtuks oli ta jõudnud koju,» teatas Prantsusmaa jalgpalliliit.

«Mbappe eelmised testid olid negatiivsed. Teda testiti enne koondisega liitumist ning UEFA palvel kolmapäeval enne Rootsiga kohtumist,» lisati teates.

Prantslase koduklubi oli aga juhtunu järel jahmunud. Esiteks muidugi testi tulemusest, kuid veelgi rohkem puuduliku kommunikatsiooni pärast. PSG spordidirektor Leonardo Araujo oli oma väljaütlemises otsekohene. «See on täiesti vastuvõetamatu, et saame meedia kaudu teada meie mängija positiivsest koroonaproovist. Mitte keegi Prantsusmaa jalgpalliliidust ei öelnud mitte midagi,» ütles Leonardo Araujo.

Eelmisel kuul meistrite liiga finaalis kaotanud PSG sai niigi kohalikult alaliidult loa alustada hooajaga hiljem. Valitsev Prantsusmaa meister peaks oma tiitlikaitsmist alustama neljapäeval kohtumisega Lensi vastu. Ligue 1 nime kandev Prantsusmaa tippsari on küll ametlikult pihta hakanud, kuid hooaja avamäng Marseille ja Saint-Etienne’i vahel lükati edasi, sest neli mängijat olid andnud positiivsed proovid.

Liiga andis eelmisel nädalal teada, et kui mõnes klubis on enam kui kolm koroonaviirusesse nakatunud mängijat, võidakse nende mänge edasi lükata või ära jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles