Eesti kurlingupaar näitas Saksamaal toimunud maailmakarika etapil kõrget taset

Postimees Sport
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill
Marie Turmann ja Harri Lill Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti kurlingu segapaar Marie Turmann ja Harri Lill avas hooaja maailmakarika etapiga Saksamaal, Oberstdorfis. Nelja võidu ja kahe kaotusega tuldi turniiril viiendaks.

Kõrgetasemelise MK-etapi veerandfinaalis kaotas Eesti kurlingupaar neljakordse maailmameistri Niklas Edin’i võistkonnale tulemusega 6:3. Turniiri võitis valitsev segapaaride maailmameister 2019. aastast Oskar Eriksson’i võistkond.

«Turniiri tase oli sel korral äärmiselt kõrge ning meil oli väga hea meel võistelda taas üle pika aja väga tugevate vastaste vastu. Kohal olid maailma kurlingu parimad, sh ka valitsevad maailmameistrid. Mängisime veerandfinaalis hästi, kuid vastane oli eelkõige kriitilistes olukordades täpsem ja võit läks teenitult neile,» kommenteeris kurlingumängija Harri Lill.

Eesti kurlinguvõistkonda juhendas kohapeal treener Nicole Strausak (Šveits), kes abistab mängijaid eelkõige mängu mentaalse poolega.

Järgmine võistlus Eesti kurlingupaari jaoks on kodune MK-etapp Tallinnas, mis toimub 18.– 20. septembrini Tondiraba jäähallis. Tallinnas toimuv MK-etapp kujuneb vägagi kõrgetasemeliseks, sest turniirile on registreerunud osalema mitmed kurlingumaailma tipud, sh 2018. aasta olümpiamängude pronks segapaaride kurlingus Kristin Skaslien ja Magnus Nedregotten, 2018. aasta olümpiamängude hõbe meeste kurlingus Niklas Edin ning kahekordne Euroopa meister naiste kurlingus Johanna Heldin. Eelseisvaks MK-etapiks treenib Eesti kurlingupaar Tallinnas šotlasest tipptreeneri Derek Brown’i juhendamisel.

Kurling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Kurlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab kurlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Eesti kurling alustas tänavu 20. hooaega ning hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles