Sajad tavaliiklejad kehastusid Rally Estonia nädalavahetusel rallimeesteks, ületades metsikult kiirust

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rally Estonia fännid.
Rally Estonia fännid. Foto: Remo Tõnismäe

Rally Estonia korraldajad said Covid-19 tingitud rasketes tingimustes oma tööga hästi hakkama, kuid päris probleemideta MM-etapi nädalavahetus ei kulgenud. Politsei tuvastas neil päevil Lõuna-Eesti sadu kiiruseületajaid. 

«Kokku tuvastas politsei ürituse ajal 304 rikkumist ja valdavalt olid rikkumised seotud lubatud suurima sõidukiiruse ületamistega,» seisab Liiklusjärelevalvekeskuse Facebooki lehel. 

  • Kuni 20 km/h üle lubatu – 25 rikkujat
  • 21 - 40 km/h üle lubatu – 153 rikkujat
  • 41 - 60 km/h üle lubatu - 44 rikkujat
  • 60 ja rohkem km/h üle lubatu – 3 rikkujat
  • 503 kiiruseületamist fikseeris mobiilne kiiruskaamera

«Lisaks kõrvaldati liiklusest 15 eelnevalt alkoholi tarvitanud juhti ja neist nelja puhul oli joove nii suur, et otsuse karistuse osas teeb kohus. 11 juhti olid rooli istunud ilma juhtimisõiguseta ja tuvastati ka raskeveokitel töö- ja puhkeaja nõuete rikkumisi (11) ning ülekaalus koormaid (11).

Täname liiklejaid, kes liikluskorralduse muudatustesse mõistvalt suhtusid ja reegleid järgisid. Kuigi korralike liiklejate sekka sattus ka «musti lambaid», siis suuremaid vahejuhtumeid õnneks ei olnud.»

Muuhulgas mõõdeti ka rallil osalejate liikumiskiirust: pildil olevad sõitjate kiirus jäi 90 km/h alas mõõtmisvea piiresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles