Peatreener Voolaid: avavärava lööja sai selge psühholoogilise eelise (3)

Ville Arike
, reporter
Copy
Peatreener Karel Voolaid Jerevanis peetud mängul Armeeniaga.
Peatreener Karel Voolaid Jerevanis peetud mängul Armeeniaga. Foto: HAYK BAGHDASARYAN/REUTERS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid võttis Rahvuste liiga turniiril Armeeniale kaotatud 0:2 mängu kokku tõdemusega, et esimene värav kujunes paljuski otsustavaks.

«Kuni püsis seis 0:0, oli võrdsete võimalustega mäng, kombati teineteist. Oli selge, et kes lööb esimese värava, saab initsiatiivi ja tugeva psühholoogilise eelise. Mõlemal meeskonnal oli kirjas kaotus ja selg vastu seina. Armeenial õnnestus värav ära lüüa, see jättis meile jälje ja andis neile enesekindlust,» tõdes Voolaid.

«Teisel poolajal üritasime tuua uut innukust, kuid kahjuks see ei õnnestunud. Meie tegutsemine vastaste väljakupoolel ei lubanud piisavalt väravavõimalusi luua. Mõni üksik, mille saime, jäi realiseerimata. Meie ründetegevus on praegu hambutu,» jätkas pealik.

Eesti pole juba seitsmes mängus järjest suutnud skoorida, milles asi? «Vajame teatavaid õnnestumisi. Mõni võimalus tekkis - Sappinenil, Sinjavskil. Kas asi on enesekindluses või rahvusvahelises tasemes... Meil olid rünnakupoolel suures osas koduliiga mängijad.»

Voolaid pidi sunnitud vahetuse tegema juba esimese pooltunni möödudes, sest Ken Kallaste sai vigastada. See jättis Eesti teisel poolajal ühe lisakäiguta. «Ma väga tahtnuks väljakule tuua ka Zenjovi,» märkis Voolaid, kes sai ründavatest mängijatest platsile saata Henri anieri ja Konstantin Vassiljevi. Lisaks sai Kallaste kaitses vastaste number 11-ga hästi hakkama. Tema asemel sekkunud Järvelaiu esituses oli teatud ebakindlus, ta jättis vastastele äärel rohkem ruumi.»

Treenerid tegid võrreldes Gruusia-mänguga algkoosseisus tervelt seitse muudatust, lisaks viis sunnitud käiguna Mattias Käidi paremkaitsjaks. Voolaid põhjendas seda asjaoluga, et enamik mängijaid ei kesta praegu rahvusvahelisel tasemel kaht mängu järjest maksimaalsete minutitega välja. Käit täitis tema sõnul mänguks seatud ülesanded eeskujulikult, kuid edaspidi - kui taolist sundolukorda pole - arvestab ta temaga ikka kui poolkaitsjaga.

Algkoosseis oli noor. Kas see vihjab, et Voolaid plaanib ka edaspidi rohkem noori edutada, sest kevadel välja hõigatud eesmärk - võita alagrupp - on juba sisuliselt käest libisenud? «Meil on veel rida mänge ees, need kõik algavad 0:0-st. Vastased on küllalt sarnase lähenemisega. Gruusia tuli meile julgemalt peale, kuid Armeenia kindlasti kompas alguses. Oleme küll raskes seisus, rünnak ei toimi, kuid me ei taha leppida autsaideri rolliga. Peame endasse uskuma ja mängijaid julgustama. Me ei jäta ühelegi vastasele lahingut andmata,» põrutas Voolaid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles