Aitäh, koroonakriis! Eesti naiskond pääseb esimest korda ajaloos MMile

Henry Lääne
, reporter
Copy
Eesti naiskonna kapten Marie Turmann.
Eesti naiskonna kapten Marie Turmann. Foto: Rahvusvaheline Kurlinguföderatsioon

Maailma Kurlingu Föderatsioon teatas alanud kurlinguhooajal viie võistluse tühistamisest, sealhulgas jäävad ära EM ja MM-valikturniir, tänu millele pääseb Eesti naiskond 2021. aastal esimest korda MMile.

MMile pääseb 11 eelmise hooaja tugevaimat kurlinguriiki ning Eesti naiskonnale tagab pileti EMi 8. koht, vahendab pressiteade. «EMi ärajäämine valmistab muidugi pettumust, kuid mõistame täielikult Maailma Kurlingu Föderatsiooni otsust.

Selles raskes otsuses on Eestile ka hea uudis – meie kurlingu ajaloos on see esimene kord, kui naiskond saab õiguse MMil osalemiseks. Muidugi pole tegemist ootamatult sülle kukkunud kingitusega, selle taga on Eesti naiskonna hea mäng ja suurepärane tulemus EMil,» sõnas Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Tänavuselt MMilt jäi Eesti välja esimese Vana Maailma riigina, kuna võistlus pidi toimuma Kanadas. 2021. aasta MM toimub Euroopas ning see tagab meie maailmajaole ka ühe lisakoha. MM toimub 2021. aasta 20.-28. märtsini Šveitsis Schaffhausenis.

Eesti naiskonna kapteni Marie Turmanni sõnul on kindlasti pettumus suur, et meie naiskond ei saa tänavu EMi A-divisjonis jääle minna. «Samas on selge, et kuniks olukord maailmas ei stabiliseeru, ei saa ka meie tõenäoliselt suurt kurlingut mängida. Pingutame jätkuvalt, et olla parimas sportlikus vormis – paljud turniirid ja MK-etapid ptoimuvad ja loodame neil võistlustel ka osaleda,» 

Maailma Kurlingu Föderatsiooni otsus tagab Eestile koha ka Pekingi OMi kvalifikatsiooniturniirile, mis peaks toimuma järgmise aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles