Šmigun-Vähi distantseeris end Seefeldi dopinguskandaalist ja tõstis esile hoopis teise probleemi (9)

Postimees Sport
Copy
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi distantseeris end täielikult möödunud aastal Seefeldist hargnema hakanud dopinguskandaalist ning lisas, et talle tuli Mati Alaveri seotus keelatud ainetega üllatusena.

Laiapõhjaline skandaal kisti päevavalgele eelmise aasta veebruari lõpus Seefeldis põhja suusaalade MMil. Esialgu jäid vahele Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv, hiljem tunnistas veredopinguga patustamist ka Algo Kärp. Lisaks nabiti kinni Kasahstani atleet Aleksei Poltaranin, keda juhendasid Mati Alaver ja Andrus Veerpalu.

ETV telesaates «Hommik Anuga» ütles Šmigun-Vähi, et tal on Eesti suusatamist laastanud dopinguskandaali pärast kahju. «Siinkohal tuletaks meelde, et minu tiim oli alati Mati tiimist eraldi. Me tegime kõiki asju eraldi. See on alati nii olnud. Kui vaatame suuremat pilti, siis minu arvamus on, et aeg küll parandab kõike, aga meil pole korralikke talvesidki. Kust see järelkasv tuleb? Käisime eelmise aasta detsembris lastega suusatamas ja tegime seda terve suve saepuru all seisnud eelmise aasta lumel. Suusasport hakkab vaikselt vahetuma muude spordialadega,» viis murdmaasuusataja jutu üle teisele teemale.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles