Selgusid motokrossi Eesti meistrid

Postimees Sport
Copy
Karel Kutsar (nr 132).
Karel Kutsar (nr 132). Foto: Rauno Kais

Täna sõideti Lange motokeskuses Castrol Eesti motokrossi finaaletapp sooloklassidele, kus MX1 klassis kaitses edukalt eelmise aasta meistritiitlit Karel Kutsar ning MX2 klassis krooniti meistriks Jörgen-Matthias Talviku.

MX1 klassis ei leidunud täna Langel vastast Karel Kutsarile (KTM, Sõmerpalu MK), kes oli kiireim juba kvalifikatsioonis. Kutsar haaras esimeses finaalsõidus ja tema järel kihutas Gert Krestinov (Honda, Motoextreme), kes oli Kutsari peamine konkurent meistritiitlile, kuna noori mehi eraldas enne Lange võistlust ainult 1 punkt. Sõidu edenedes suutis Kutsar vahe sisse sõita ning Krestinovist möödus omakorda kodurajal võistelnud Hardi Roosiorg (KTM, KTM Racing Estonia). Kutsar hoidis oma edu kindlalt lõpuni ning võitis sõidu Roosioru ja Krestinovi ees.

Samas sõidus osalenud MX2 klassis võidutses Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna, Pärnu MC), kes kindlustas sellega ka endale Eesti meistritiitli. Teise koha sai eelmise aasta Eesti meister Priit Rätsep (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja kolmanda Egert Pihlak (KTM, Motoextreme).

Kutsar haaras ka teises sõidus kohe liidrikoha, kuid seekord oli tema peamiseks ahistajaks väiksemal tsiklil võistelnud Talviku, aga see lahing lõppes mõni ring hiljem, kui Talviku kukkus ja langes mitu kohta. Seejärel tuli Kutsaril ainult sõit lõpuni sõita ja esikoht taskusse pista. Roosiorg sõitis selles sõidus kindlalt teisel kohal ning Krestinov kolmandal, mis andis ka etapi kokkuvõtteks järjestuse Kutsar, Roosiorg ja Krestinov. Eesti meistriks tuli teist aastat järjest Kutsar (193 punkti), hõbeda sai Krestinov (182 p) ja pronksi lätlane Matiss Karro (172 p), kes oli sarja liider enne Lange etappi, kuid pidi selle võistluse tänu sellel nädalal treeningul saadud vigastuse tõttu ära jätma.

Talviku tegi meeletut tempot ning suutis sõidu lõpuks taas omas klassis esimeseks tõusta ja sõidu võita. Pihlak oli seekord teine ja avasõidu MX2 klassi kuues Kairo Katkosilt (KTM, RedMoto Racing) lõpetas kolmandana.

Kahe sõidu tulemusena järgnesid Talvikule Pihlak ja kummaski sõidus neljanda koha saanud leedulane Erlandas Mackonis (KTM). Nagu ennist mainitud, siis Eesti meistriks tuli Talviku (244 p), teine on Rätsep (189 p) ja kolmas Meico Vettik (152 p), kes võistles Lange võistluse ajal Itaalias EM-etapil.

Suurte klassidega koos võistelnud MX125-s võitis Langel Romeo Karu (Husqvarna, VKJ Racing) Mikk Martin Lõhmuse (KTM, HRC Eesti Racing Team) ja soomlase Kasimir Hinderssoni (KTM) ees. Eesti meistriks tuli aga Langel neljanda koha saanud soomlane Sampo Rainio (144 p) Karu (133 p) ja Lõhmuse 102 p) ees.

85cc klassis võitis Langel mõlemad sõidud Joosep Pärn (KTM, Pärnu MC). Avasõidus esimeses pooles käis tal äge duell Romeo Pikandiga (KTM, Viljandi Motospordiklubi), kes aga sõidu edenedes väsis veidi ja Pärn sai kindla esikoha. Teises sõidus oli taas Pikand see ainus, kes alguses Pärna tempos püsis, kuid ka selles tuli tal teise kohaga leppida. Kummaski sõidus sai kindla kolmanda koha Tristan Uiga (Husqvarna, Motoextreme).

Pärn võitis selle aasta Eesti meistritiitli (241 p), teiseks tuli Uiga (211 p) ja kolmandaks 195 p).

Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing) jätkas oma võitudejada saavutades hooajal maksimumi võites kõik sõidud. Langel järgnesid talle sõidud kolmanda ja teisena lõpetanud Aigar Leoki poeg Lucas (Husqvarna) ning tema klubikaaslane Tanel Leoki poeg Travis (Husqvarna).

Kuusk tuli 250 punktiga Eesti meistriks ja seda teist aastat järjest, hõbeda sai Langel neljandaks tulnud Kaspar Uibu (191 p) Sõmerpalu motoklubist ja pronksi Travis Leok (190 p, eelmise aasta 50cc Eesti meister Lucas Leok tegi väga tugeva hooaja ja oli 179 punktiga neljas.

Veteranide klassis võidutses Langel mõlemas sõidus Heigo Lauren (Yamaha, SK Yamahakeskus) Reemo Veski (Yamaha, AYR Racing Team) ja klubikaaslase Allan Vierlandi (Yamaha) ees. Eesti meistriks tuli Urmas Heliste (198 p), kes kindlustas tiitli juba eelmisel etapil. Hõbedale tuli Vierland (182 p) ja pronksile Jaanus Kompus (172 p), kes oli Langel neljas.

Kohalikele karikatele võistelnud Veteran 50+ esikolmikusse sõitsid end Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK), Argo Laherand (Yamaha, Lääne MK) ja soomlane Petri Tuukkanen (Yamaha).

Koos veteranidega rajal olnud naiste arvestuses võitis Kadri Ehamäe (Yamaha, RedMoto Racing) Karleen Randveeri (Honda, Otepää MK) ja Juta Saani (KTM, Kagu MK) ees.

Eesti karikavõistluste klassis MX Hobi sõidud võitis Marken Sonn (Husqvarna, Kose AMK) Danel Drevingu (Yamaha, Paikuse MK) ees, kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas Timmo Mõts (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kes oli sõitudes neljas ja kolmas.

Eesti karikavõitjaks tuli Dreving (218 p), teise koha sai Mõts (209 p) ja kolmanda Sonn (181 p).

Castrol Eesti meistrivõistlused lõppevad homme Langel, kui rajale kihutavad külgkorvid ja quadid. Esimene treeningsõit algab hommikul 8:15 ning esimene start antakse 11:10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles