Osaka võitis närve kõditavas finaalis karjääri kolmanda suure slämmi turniiri (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Naomi Osaka Ameerika lahtiste finaalis
Naomi Osaka Ameerika lahtiste finaalis Foto: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports/Scanpix

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis võidutses pärast aastast pausi Naomi Osaka. Jaapanlanna alistas finaalis Victoria Azarenka 1:6, 6:3, 6:3.

Neljandana asetatud Osaka jäi avasetis valgevenelannale selgelt alla ning ka teises setis püsis oht, et ta jääb 0:3 kaotusseisu. Seejärel suutis Osaka aga 12 geimist 10 võita ning raskest seisust välja rabeleda.

Viimases setis suutis Osaka vastase 5:3 murda ning otsustas finaali saatuse teise matšpalliga. «Ma ei taha sinuga rohkem üheski finaalis kohtuda, ma tõesti ei nautinud seda. See oli minu jaoks tõesti raske matš,» ütles Osaka naljatledes pärast finaali.

Teel finaali alistas Osaka kaheksandikfinaalis Eesti esireketi Anett Konvateidi 6:3 ja 6:4 ning arvas, et tegi käimasoleva hooaja ühe parima mängu. «Olen üsna kindel, et esitasin tänavuse lühikese hooaja ühe parema partii,» ütles Osaka pärast eestlannaga viiendat korda kohtumist, kusjuures kõigil kordadel on Kontaveit pidanud vastase paremust tunnistama.

Osaka jaoks oli tegemist kolmanda suure slämmi võiduga. 2018 võidutses ta samuti US Openil ning mullu oli ta parim Austraalia lahtistel. Azarenka on karjääri jooksul kahel korral olnud parim Austraalia lahtistel ning seda viimati 2013. aastal. Viimati pääses Azarenka suure slämmi finaali samuti 2013. aastal US Openil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles